Uppgifter: San Jose ”ger upp” säsongen

I somras gjorde en Stanley Cup-semifinalist Erik Karlsson till NHL:s bäst betalde back.

Nu verkar de ”ge upp” säsongen i förskott – tre månaders förskott.

Det skriver ansedda The Athletic-journalisten Pierre LeBrun.

– Om vi pratar om det hockeymässiga så ser jag fram emot jakten på det ultimata priset, Stanley Cup. Förra året var otroligt, men vi lyckades inte uppnå det vi siktar på.

Det sade den svenske backstjärnan Erik Karlsson i somras efter att ha bestämt sig för att stanna i ett stjärnfyllt San Jose Sharks.

Men nja, den där troféjakten har inte riktigt gått som planerat under hösten och vintern.

Stjärnan skadad

San Jose ligger bara sexa i sin division, med en bit upp till slutspelsstrecket, och har även hunnit sparka tränaren under säsongen. Nu har de drabbats av ännu en tung motgång när det blev klart att lagkaptenen Logan Couture, som leder interna poängligan, sannolikt missar resten av säsongen på grund av en skada.

En skada som får klubben att ”vaska” säsongen redan nu enligt ansedda The Athletic-journalisten Pierre LeBrun.

Nu ska det ju tilläggas att det inte är så att spelarna kommer att ge någon procent mindre i matcherna (snarare tvärtom för att vända trenden). Däremot så kommer klubbledningen att, i samband med eventuella trejder och kontraktsförhandlingar, snarare sikta mot framtida säsonger.

Melker Karlsson trejdas?

Något som kan ge effekt för en annan San Jose-svensk.

Utvisningsdödarexperten Melker Karlsson har varit en vital i en del av San Joses spel som verkligen fungerat denna säsong – nämligen boxplay-spelet, där laget statistiskt är bäst i hela NHL.

Melker Karlsson blir dock kontraktslös redan till sommaren, vilket enligt LeBrun öppnar för att man mycket troligt kan trejda bort svensken innan han lämnar gratis.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!