Galna dramat i NHL i natt – 14 (!) mål: ”Publiken hade kul”

Publicerad 2022-03-27

NEW YORK. Slaget om Alberta gjorde i sanning skäl för sitt namn i natt.

Calgary vann en helt tygellös vilda västern-duell mot Edmonton med 9-5 – och såväl Elias Lindholm som Mikael Backlund prickade in två mål.

– Det var väl inte precis coachernas drömmatch, men desto skönare är det att vi kunde vinna, säger blågule poängkungen ”Lindy” till Sportbladet. 

Matcherna mellan eviga rivalerna Calgary och Edmonton är alltid stora tilldragelser, men eftersom bägge lagen just nu är riktigt bra och jagar i toppen av Pacific-tabellen har The Battle of Alberta fått extra mycket lyster i år.

Av samma anledning kunde man kanske föreställa sig tajta, tillknäppta, disciplinerade dueller, men sannerligen inte.

Nattens rond i Saddledome artade sig tvärtom till en helt vild pang-pang-show. Efter en period hade Flames ledningen med 3-2, efter två stod det 6-5 och till slut vann hemmalaget med 9-5 – och Oilers-stjärnan Leon Draisaitl fick sålunda erfara hur det känns att göra hattrick och ändå förlora med fyra måls marginal.

– Ja, nej, coacherna sitter nog och grämer sig ner de tittar på video nu efteråt. Det var inte precis en drömmatch i deras ögon, säger Elias Lindholm när vi talar med honom efteråt.

– Men publiken hade säkert kul och det är skönt att vi ändå vinner. Det var väl i andra det blev lite si och så, men de har ju ett väldigt bra powerplay och skaffade sig lite momentum med hjälp av det. Som helhet tycker jag ändå att vi gjorde en bra match.

”Otroliga passningar”

Inte minst gäller det kedjan Elias själv bildar med Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk. De herrarna stod för sammanlagt tio poäng – varav två mål signerade Elias och fem assist från Gaudreau.

– Ja, det är lätt när man spelar med så lysande spelare. De slår otroliga passningar, fortsätter ”Lindy”, som med sammanlagt 34 mål skuggar Filip Forsberg i svenska skytteligan och med sammanlagt 68 poäng går upp jämsides med Mika Zibanejad i toppen av svenska poängligan.

– Om jag någonsin sett Gaudreau bättre? Nej, jag tror inte det. Han hade visserligen 99 poäng mitt första år här, men han känns jämnare nu. Han skapar mycket och är ett hot i varje match den här säsongen.

Även Oliver Kylington gjorde mål i natt och Mikael Backlund gjorde två – samt spelade fram till et.

– ”Mickis” betyder väldigt mycket för oss. Han gör ett grymt jobb i det tysta, så det var kul att se att han fick utdelning, berömmer Elias.