NHL

Blodig svenskfajt i natt: ”Sånt som händer”

Gabriel Landeskog och Mattias Ekholm rök ihop

Av: 

Per Bjurman

Mattias Ekholm slogs blodig av Gabriel Landeskog.
Mattias Ekholm slogs blodig av Gabriel Landeskog.

HOCKEY

NEW YORK. Ett av de värsta ”svenska” slagsmålen i NHL-historien utbröt i Denver i natt.

Gabriel Landeskog slog Mattias Ekholm blodig under ett tumult bakom Nashvilles kasse.

– Det är sånt som händer i stridens hetta. Jag gillar ”Ekan” och hade gjort samma sak för honom i Tre Kronor, säger Gabriel till Sportbladet.

Nej, det var inte första gången svenska NHL-spelare råkade i luven på varandra på isen, det händer då och då – men sällan har känslorna svallat, eller blodet forsat, som under Gabriel Landeskogs och Mattias Ekholms råkurr i Ball Arena i natt.

Det började med att Landeskog under en kontring i slutet av andra perioden hasade in i Nashville-målvakten David Rittich. Allmänt tumult utbröt runt kassen och under det tumultet slet Ekholm hjälmen av Colorados finländske stjärna Mikko Rantanen och slängde bort den. Då blev Colorados svenske lagkapten riktigt gramse, kastade sig på landsmannen, gav honom en serie hårda smällar och vräkte ner honom i isen. När den reslige backen kom upp på benen igen strömmade blod ur ett jack i pannan.

Landeskog fick sammanlagt 17 minuters (!) utvisning för tilltaget och Ekholm två.

– Det är sånt som händer i stridens hetta. Han stod och muckade med vår bäste spelare och det kan inte jag tillåta, säger ”Gabbe” när vi talar med honom efteråt.

– Men jag gillar ”Ekan”, vi har ju spelat ihop i landslaget, det är en bra kille. Men nu spelar han i Nashville och jag i Colorado och då kan det bli så här.

Hattrick av Rantanen

Några problem med sämjan när herrarna – förmodligen – blir lagkamrater i OS om bara någon månad förväntar sig inte Landeskog.

– Nej, jag har då inga problem med ”Ekan” och skulle tippa att han känner likadant. Jag hade gjort samma sak för honom i samma situation med Tre Kronor.

Matchen vann Colorado med 6–2 efter att hattrick av nämnde Mikko Rantanen – bland annat på två assist signerade Landeskog.

– Han är fantastisk. Jag har tidigare beskrivit honom som en blandning av Evgeni Malkin och Peter Forsberg. Det är stora namn att dra upp men det är i den riktningen Mikko är på väg, säger Gabriel.

Även Filip Forsberg hade en assist.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm rankar alla OS-nationer – de tar guld i Peking

Här är min OS-trupp i Peking 2022

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Mattias Ekholm

Filip Forsberg

Gabriel Landeskog

Nashville Predators

Colorado Avalanche