Klart: Burakovsky lämnar Colorado

NEW YORK. Andre Burakovsky drar väster ut.

Den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren från Malmö har just skrivit på ett femårskontrakt värt sammanlagt 289 miljoner kronor.

– Det var en stressig dag, men nu firar jag med champagne. Jag är jättenöjd, säger han till Sportbladet.

Han har haft en fin sejour i Colorado, Andre Burakovsky – toppad med karriärens andra Stanley Cup-titel för några veckor sedan.

Men Avalanche har trångt om utrymme under lönetaket, så när kontraktet nu gick ut hade han inget annat val än att söka sig ut på öppna marknaden.

Seattle vann dragkampen

Där fanns det enligt uppgift ett flertal intressenter men till slut var det alltså Seattle Kraken som lyckades bärga den 27-årige skåningen.

Han skrev under onsdagskvällen på ett femårskontrakt som ger i snitt 5.5 miljoner per säsong – sammanlagt bortåt 289 miljoner kronor.

– Det var stressig dag, agenten var hemma hos mig i Malmö och telefonen ringde hela tiden, berättar ”Burra” när vi når honom i hemstaden.

– Men nu är jag ute och firar med champagne, jag är jättenöjd med lön och med längd på kontraktet och med att det blev just Seattle. Jag har fått ett väldigt bra intryck av staden när vi varit där.

Viktigast av allt:

Andre väntas få en större roll än i de stjärnspäckade lag han tillhört tidigare.

– Ja, det var väldigt viktigt för mig och vi har pratat mycket om just det, jag vill ta nästa steg och få mer av en ledarroll och spela mycket, till exempel i powerplay, fortsätter han.

I Kraken finns sedan tidigare Alex Wennberg och Adam Larsson och den nye Seattle-stjärnan känner bägge.

– Ja, Wennberg känner jag väldigt bra, och Adam har jag träffat några gånger. Men jag känner även Phillip Grubauer och Joonas Donskoi väl sedan tidigare. Det ska bli riktigt kul att få komma dit och spela med dem.

AndréBurakovsky.
AndréBurakovsky.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln