Forslings succé i natt

Tvåmålsskytt i Panthers kross

Publicerad 2022-04-16

NEW YORK. Katten Gustav visade verkligen klorna i natt. 

Nej, inte den lata kissen Jim Davis tecknade – utan den svenska backen i Florida Panthers, också kända som Katterna.

Han bidrog med två fina mål när de tog nionde raka segern hemma i Sunrise.

– Många försökte passa på mig på slutet och det hade förstås varit kul med ett hattrick men två mål får duga, säger den 25-årige östgöten till Sportbladet efter 6-1-viktorian mot Winnipeg.

Följ ämnen
NHL

De är klara för playoff sedan länge, leder östra konferensen i fullständigt överlägsen och kommer garanterat sluta som etta.

Min i likhet med Colorado – motsvarigheten på den västra halvan av kontinenten – tycks Florida Panthers lik förbaskat vara lika motiverade som pokerspelare med hela farmen i potten inför sista given.

Match efter match.

I natt tog de alltså nionde raka segern genom att rulla över stackars Winnipeg i FLA Live

”Fortfarande en del att putsa på”

– Varje poäng är fortfarande viktig, vi vill ju vinna och ha hemmaplansfördel så långt det går i slutspelet, förklarar Gustav Forsling när vi talar med honom 

– Dessutom tycker vi att vi fortfarande att vi har en del att putsa och jobba på, framförallt försvarsmässigt. Så nej, några problem med motivationen har vi inte.

Den 25-årige backen från Linköping – som väl får kallas Katten Gustav nu – gav därvidlag syn för sägen mot Jets.

Han var strålande och pangade in två fullträffar, inklusive ett ”Jack in the Box”-mål. Han kom alltså, i början av andra perioden, in direkt från utvisningsbåset, fick pucken, stormade iväg i friläge – och satte en läcker backhand.

Gustav Forsling jublar tillsammans med lagkamrater.

Hade bud på hattrick

– Det är inte varje dag jag kommer i friläge, jag tror inre det hänt tidigare. Inte har jag gjort några backhand-mål heller, fortsätter han med ett skratt.

– Varför det blev så? Jag vet inte riktigt vad som hände, men deras back kom ikapp mig så jag hade inget svängrum och kunde inte göra så mycket annat.

Den svenske pantern hade bud på ett hattrick också – inte minst under de avslutande minuterna.

– Ja, många försökte passa mig på slutet och det hade förstås varit kul med ett hattrick men två mål får duga, säger Forsling med ett skratt.

Patric Hörnqvist bidrog även han med poäng, i form av en assist.

Montreals superstjärna till målvakt, Carey Price, valde i höstas att ta en paus för att få hjälp med sin mentala hälsa.

Nu har han fått den hjälpen och i natt, när New York Islanders gästade Bell Centre, begick han till sist efterlängtad säsongsdebut.

Det gick okej. Sedan länge avhängda Canadiens fick visserligen spö med 3-0 men han gjorde ändå ett habilt intryck och stoppade 17 skott.

– Mitt mål under återstoden av säsongen är bara att fortsätta må bra och bygga vidare på mitt spel så jag får upp det på en acceptabel nivå, säger han.

På andra sidan isen motade Ilia Sorokin 44 skott och höll säsongens sjunde nolla.

Följ ämnen i artikeln