Storförlust – trots fem minuter powerplay

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
HOCKEY

KARLSTAD. Brynäs åkte på en ny förlust - trots powerplay i fem (!) minuter.

Då sågade tränaren laget längs med fotknölarna.

– Helt bedrövligt. Vi gjorde så mycket fel så det går knappt att beskriva, säger Roger Melin efter 1-4-förlusten.

Brynäs har fått en tung start på säsongen. Men inför matchen mot Färjestad hade man studsat tillbaka lite och inkasserat två segrar. Den sviten blev dock kortvarig. Mot värmlänningarna kom en ny förlust. Trots att man minst sagt hade goda förutsättningar för att göra mål.

Eller vad sägs om fem minuter powerplay-spel i tredje perioden, när Anton Grundel åkt på matchstraff efter att ha crosscheckat Jonathan Granström i ansiktet - ett domslut som blev omdiskuterat.

- Färjestad har bra självförtroende just nu. Men vi var inte ens i närheten. Vi gav dem alldeles för mycket. Det var så mycket fel i matchen från vår sida att det knappt går att beskriva. Helt bedrövligt. Vi förlorade verkligen mot ett bättre lag, säger Brynästränaren Roger Melin. 

Ännu obesegrade

Färjestad, däremot, har spelat sju matcher hittills och är fortfarande obesegrade efter full tid. Något man också har valt att göra, är att matcha målvaktsparet Stefan Stéen och Lars Haugen i tre matcher var.Stéen inledde serien med att stå tre matcher, sedan var det Haugens tur att vakta kassen i tre raka bataljer.

Mot Brynäs var Stéen tillbaka mot stolparna – och det slutade med en ny seger för formstarka FBK.

– Båda våra målvakter inger ett lugnt i försvarsspelet. De gör ett bra arbete och de ger oss chansen att vinna matcher, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn.

Vad finns det för fördelar att spela tre matcher och sedan vila tre?

– Sedan dag ett har vi sagt att det är en ren kamp och konkurrenssituation dem emellan. Det gäller att vrida och vända på det, och se positiviteten i det hela. Spelar jag inte så kan jag sköta min kropp och tänka extra på det, exempelvis. Vi har valt att göra så här just nu. Har vi satt en plan så följer vi den. Sedan får vi se om det fortsätter på det här sättet. Men jag tror inte det kommer att bli så i längden. Det är dagsformen som får avgöra. Det är en färskvara, säger Pennerborn. 

Färjestads ikoner som fått tröjorna hissade 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM