Henrik Lundqvist

Lundqvist till Washington

”Det ska bli väldigt roligt”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Han har haft lång tid på sig att fundera över framtiden – och till slut kom Henrik Lundqvist fram till att drömmen om att vinna Stanley Cup fortfarande brinner med oförminskad styrka i bröstkorgen.

Därför fortsätter den största svenska målvaktskarriären i historien nu i Washington.

– Jag är väldigt laddad för det här nya kapitlet i livet. Det ska bli väldigt roligt att spela med Capitals, säger ”Kung Henrik” till Sportbladet.

Det kan ju utifrån se ut som att det förändringarna i Henrik Lundqvist liv ägt rum i en halsbrytande hastighet.

Det är ju bara en dryg vecka sedan han, efter femton gloriösa säsonger, blev utköpt av New York Rangers – och nu är han klar för Washington Capitals.

Men det har i själva verket varit en lång process.

– Ja, det här var ju inget som hände över natt. Jag har haft lång tid på mig att bearbeta och fundera, säger den 38-årige stjärnan till Sportbladet.

– Redan i våras förstod jag ju att det lutade åt det här hållet och i två-tre månader har jag vetat definitivt. Det har varit en process, man går genom många faser i en så här stor separation och till slut landade jag bara i tacksamhet över de femton åren i New York. Det har varit en helt fantastisk upplevelse.

”Otroligt roligt att spela hockey”

”Henke” kom också tämligen snabbt fram till att han vill fortsätta spela hockey – och jaga drömmen om Stanley Cup.

– Jag har haft tid på att fundera på det också och ja…som jag skrev på sociala medier nyligen, jag tycker fortfarande det är otroligt roligt att spela hockey och jag vill fortsätta tävla.

Därför fanns det inte så jättemycket att fundera på när erbjudandet kom om ett kontrakt med Washington Capitals.

– Vi tittade på några andra klubbar också, och det var fina alternativ, men Capitals kändes som det rätta beslutet, fortsätter han.

– Jag har ju spelat mycket mot dem och vet att det är ett väldigt bra lag. Dessutom har jag bara hört bra saker om klubben och nu haft givande samtal med flera i klubben, bland andra general managern och coachen och ”Bäckis”.

Viktigast av allt:

De vill, och kan, vinna Stanley Cup.

– Ja, i den här delen av karriären är det förstås den mest betydelsefulla faktorn för mig. Man funderar lite på praktiska saker också, men framförallt vill jag vara med och slåss om Stanley Cup.

– Capitals har redan vunnit en gång och vet vad som krävs för att göra det igen. Kapaciteten finns, det är väldigt inspirerande.

Familjen kan bo kvar i New York

Exakt när nästa säsong börjar är det på grund av pandemin ingen som vet – och därför har Henrik ännu inte fattat några beslut om och när familjen flyttar till den amerikanska huvudstaden.

– Nej, vi tar det som det kommer. Jag ska ju dit, men hur resten av familjen för får vi se. Just nu går barnen i skola i New York, så, ja, som sagt, vi får ta det som det kommer.

Själv befinner sig Henrik just nu i Stockholm, bland annat för en välgörenhetsgala på söndag, men snart återvänder han till Amerika igen – och är då för första gången på femton år inte New York Rangers-målis.

– Jag är som sagt bara tacksam över min tid i New York och likaså över all kärlek och allt stöd jag fått den senaste tiden. Men nu när jag riktigt laddad för att spela med Capitals, det ska bli otroligt roligt att inleda det här nya kapitlet i livet.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Här kan Henrik Lundqvist fortsätta karriären

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Henrik Lundqvist

NHL

Washington Capitals

Ishockey