Stanley Cup

Tampa vände och vann – har matchboll mot Carolina

Hedman till Sportbladet: Han kan ta över matcher på egen hand

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

LAS VEGAS. Regerande mästarna från Tampa har matchboll i Stanley Cup-slutspelet igen.

De vann lördagskvällens okaraktäristiskt yviga match mot Carolina med anmärkningsvärda siffrorna 6-4 och kan bli klara för ny semifinal om ett par dygn.

– Vi möter ett väldigt bra lag och tar inget för givet, men vi ska göra allt vi kan för att avgöra direkt, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Serien mellan Tampa Bay Lightning och Carolina Hurricanes präglades i tre matcher av begränsade ytor, tillknäppt spel och väldigt få mål.

Men under lördagens möte i Amalie Arena i Tampa brast plötsligt alla fördämningar. Framförallt i andra perioden, när bägge kombattanterna på isen i ett slag förvandlas till odisciplinerade knattelag och inte mindre än åtta mål noterades i protokollet.

Jo, åtta.

Det såg ut som att Hurricanes hade tagit kommandot när de gick upp i 4-2-ledning, efter mål av bland andra Jesper Fast, men Bolts kom tillbaka och vände innan mittakten var över. Sedan avgjorde helt fenomenale Nikita Kucherov med sitt andra mål för dagen i början av tredje.

– Ja, jag vet inte riktigt vad som hände i den där perioden, vi spelade verkligen inte vår bästa hockey under första halvan, men bägge lagen kom ifrån sitt spel. Det var dock väldigt starkt av oss att komma tillbaka och vända efter den inledningen, säger Victor Hedman på telefon från västra Florida.

”Är helt suverän”

– Sedan tycker jag vi gjorde precis det vi skulle i tredje. Så jag är ändå nöjd. Särskilt som vi till slut fick igång powerplay också. Vi missade några lägen i början, men sedan satte vi tre PP-mål. Det är viktigt.

Steven Stamkos och Nikita Kucherov gjorde båda två mål vardera och den sistnämnde var långa stunder helt fantastisk.

– Ja, han är den typ av spelare som kan ta över matcher på egen hand. Helt suverän. Och när han blir lite grinig, som ikväll, går det ännu bättre, säger ”Vigge”, som själv hade en assist.

Med lördagens seger har Lightning slagläge och kan avsluta serien i Raleigh natten till onsdag – och som mästare vet de värdet av att sätta in det dödande slaget så fort chansen finns.

– Vi är i samma läge som i serien mot Florida. Då tog vi inte vara på tillfället. Det ska vi försöka göra bättre nu, förklara Victor.

– Vi möter dock en väldigt bra motståndare, så vi tar verkligen inget för givet. Det kommer bli kamp in i kaklet, men vi ska göra allt vi kan för att avgöra direkt.

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Vegas vände och vann inför fullsatta läktare

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

NHL

Tampa Bay Lightning

Carolina Hurricanes