Avslöjar: Djurgården vill ha succéspelaren

Djurgården och fyra andra SHL-klubbar är intresserade av Glenn Gustafsson.

Den 22-årige forwarden har ett utgående kontrakt med Örebro efter säsongen.

– Det känns kul att jag tycks ha blivit ett namn i ligan och att klubbar är intresserade, säger han.

Glenn Gustafsson har spelat sex säsonger i SHL med Örebro och har utvecklats stadigt.

Den fysiskt kraftfulle spelaren har tagit stora steg när det gäller spelet med puck och ta avslut.

Det gör honom intressant för konkurrenterna när han inte har kontrakt inför nästa säsong.

Sportbladet kan avslöja att Örebro, Djurgården och tre andra SHL-klubbar ska ha inlett diskussioner med hans agent.

Vill ha stockholmare

Glenn Gustafsson har en intensiv spelstil som passar det spelet Djurgården vill spela och Stockholmsklubben prioriterar spelare som kommer från närområdet.

Ishockeykarriären inleddes i Haninge innan han gick till Örebros J18-lag 2014.

28-årige storebrodern Erik Gustafsson som numera är back i Philadelphia Flyers i NHL spelade två A-lagsäsonger i Djurgården.

– Det stämmer att det finns ett ganska stort intresse för Glenn Gustafsson. Han har visat upp en mångsidighet, men kanske viktigast av allt är att han spelar för laget i alla lägen, säger hans agent Martin Nilsson.

Glenn Gustafsson
Glenn Gustafsson

Brorsan i Djurgården

Örebro är naturligtvis också fortsatt intresserat att förlänga med en spelare som blivit en ung trotjänare och kulturbärare i klubben.

– Jag kommenterar inte vilka klubbar som visat intresse bortsett från Örebro då, som vi självklart för en diskussion med. Örebro betyder mycket för Glenn, säger Martin Nilsson.

Djurgården är det laget som Glenn Gustafsson har följt när han växte upp i Stockholm.

– Eftersom brorsan spelade i Djurgården från junioråldern så har jag haft koll på dem på nära håll från tidig ålder. Jag har varit mycket på Hovet och kollat och gått på matcherna, när det gäller Stockholmslagen så är jag djurgårdare, säger Glenn Gustafsson.

”Pratar ofta”

Det är mycket kvar av säsongen och Örebro har sett ut att etablera sig som ett topplag inför SM-slutspelet.

– Jag gör mitt bästa just nu för att få ett så bra kontrakt som möjligt. Det jag kan göra är att jobba på och fortsätta göra allt för Örebro, sedan så får min agent sköta diskussionerna kring kontrakt. Jag har varit med ett tag nu, så det är bara kul att klubbar är intresserade och tycker att jag gör ett bra jobb. Eftersom jag har ett utgående kontrakt så pratar jag och agenten ofta, säger Glenn Gustafsson.

Känns det som att det kan vara aktuellt för dig att testa vad ett miljöombyte och en ny omgivning skulle betyda för dig?

– Det får vi se, jag kan inte säga mer ännu. Huvudsaken för mig är som sagt att jag koncentrerar mig på här och nu och inte tittar för långt fram. Självklart är jag intresserad av att stanna i Örebro också där jag trivs bra och de betyder mycket för mig, vi har en kontinuerlig dialog.

Vad säger du om intresset från Djurgården att de vill ha dig inför nästa säsong?

– Det är klart att jag är en Stockholmsgrabb och att det hade varit speciellt. Så vi får se vad som händer.

Djurgården bekräftar

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson bekräftar att klubben är intresserat av Glenn Gustafsson och att de har haft diskussioner med hans agent.

– VI har varit intresserade av honom i ganska många år och nu har han ett utgående kontrakt. Det är en spelare som har egenskaper som tilltalar oss, vi är också tydliga med att vi främst vill ha svenska spelare och allra helst från Stockholmsregionen. Samtidigt finns det fler spelare vi tittar på i det här läget av säsongen, vi har också egna spelare med utgående kontrakt som ligger på en bra nivå utvecklingsmässigt och som vi diskuterar framtid med, säger Joakim Eriksson.

Örebro-kedjan med centern Christopher Mastomäki från Stockholm, Glenn Gustafsson och Linus Öberg har utmärkt sig genom att utmana och forechecka med fart och självförtroende, de lyckas ofta få till långa anfall i offensiv zon.

Glenn Gustafssons bästa polare Mathias Bromé som också är från Stockholm har tagit steget från Örebro till Detroit Red Wings i NHL till den påbörjade säsongen.

Av supportrarna och i laget så har han fått smeknamnet ”Glennsky”, men han är i många avseenden en motsats till Wayne Gretzky som spelartyp och mer en ”järnkamin”.

Örebro vann mot Djurgården med 2–0 på Hovet under torsdagskvällen, lagen möts i ett returmöte på lördagseftermiddagen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!