Historiska segern: Örebro krossade LHC på bortais

Publicerad 2021-01-06

LHC fick en drömstart.

Men Örebro vände och tog en historisk seger, 4–7. Aldrig tidigare har Örebro gjort sju mål på bortais i den högsta serien.

– Vi använder hjärnan alldeles för lite och går bort oss totalt, säger Markus Ljungh till C More efter sjätte raka förlusten.

Följ ämnen

Det såg ut som om Linköping var på väg att bryta den trista förlustsviten när de tidigt tog ledningen i den första perioden.

Men repliken från gästande Örebro kom snabbt. Därefter fortsatte det.

Efter tekning i egen zon visade gästerna att kontringsspel är något man gillar. 1–2 Joonas Rask. Nio sekunder senare, återigen efter tekning, 1–3 Linus Öberg.

– Deras två backar glömmer mig helt och jag får öppen gata. Det är bara att tacka och bocka, säger Högberg till C More.

”Vill så jäkla mycket”

Linköping hade mycket att bevisa i dagens match. Efter tränarbyte och fem raka förluster inför matchen var laget östgötarna desperata efter vinst.

Det syntes. LHC jagade mål och glömde stundtals defensiven helt.

– Vi använder hjärnan alldeles för lite och går bort oss totalt. Vi vill så jäkla mycket i dag. Lite väl mycket i vissa lägen, säger Markus Ljungh efter sjätte raka förlusten.

Historisk målfest

Hemmalaget var inte alls ofarliga framför mål men Örebro lyckades hålla undan och vann tillslut med 4–7.

En historisk seger.

Aldrig tidigare har Örebro gjort sju mål på bortais i den högsta serien. Tränaren Niklas Eriksson var nöjd efter matchen.

– Vi är effektiva i dag. Vi har en intention om att spela snabbt med pucken och komma samlat till attack. Det är många bra saker som har hänt i den här matchen.