Smällen: Kan missa resten av säsongen

Bakslag för Vancouvers Elias Pettersson

Elias Pettersson.
Elias Pettersson.

Vancouvers Elias Pettersson har under en längre tid dragits med en mystisk skada.

Nu meddelar klubbens GM Jim Benning att 22-åringen riskerar att missa resten av säsongen.

– Efter ett besök hos en specialist i onsdags kom beskedet att han behöver mer tid för läkningen, berättade Benning under en presskonferens.

Senast Elias Pettersson spelade en hel match för sitt Vancouver var den 2 mars mot Winnipeg. Två dagar senare klev han av på matchvärmningen inför mötet med Toronto, och sedan dess har det varit ett stort hemlighetsmakeri kring 22-åringens skada.

Den enda knapphändiga information som finns och har funnits att tillgå gör gällande att det rör sig om en överkroppsskada, samt att klubben har utvärderat sin stjärnas status dag för dag.

Nu berättar Canucks GM Jim Benning om statusen på Pettersson:

– Han åker skridskor nu och fortsätter sin rehabilitering, men jag vet inte när han kommer tillbaka eller om han alls kommer tillbaka, säger Benning och fortsätter:

– Jag var förhoppningsfull att han kanske skulle kunna vara med när vi nu kör igång efter det långa uppehållet, men efter ett besök hos en specialist i onsdags kom beskedet att han behöver mer tid för läkningen.

Gjort poängsuccé efter tung inledning

Efter en poängmässigt tung inledning på säsongen växlade Elias Pettersson upp ordentligt. Under grundserien gjorde 22-åringen 21 poäng på 26 matcher, och avslutade med att göra 14 poäng på lika många matcher innan skadan kom ytterst olämpligt.

Under de senaste veckorna har Vancouver dessutom varit mycket hårt drabbat av corona – sammanlagt har man haft 22 spelare utanför lagträning och fick, efter stora protester, matchen mot Edmonton inställd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!