Sonen Lias i tårar när Niklas Andersson hyllades

HOCKEY

Niklas Anderssons tröja nummer 24 hissades upp i taket i Scandinavium i dag.

Då föll sonen Lias, som lämnade över den, i tårar.

– Herregud, det har varit en fantastisk dag med hur mycket känslor som helst, säger Niklas själv i C More.

1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

Det är en minst sagt stor dag för hockeyfamiljen Andersson i eftermiddag. Pappa Niklas, med 763 matcher och 680 poäng för Frölunda, fick idag sin tröja nummer 24 hissad i Scandinavium.

För att det ska vara möjligt ska sonen, Lias, sluta spela i samma tröjnummer och byta till 61. Ett enkelt val – men Lias insåg samtidigt att hela ceremonin med pappa skulle bli en känslomässigt prövning före matchen mot Skellefteå.

– Det kommer nog fällas någon tår därute, men jag är väl förberedd på det, sa Lias till C More inför matchen.

”Blir faktiskt rörd”

Och nog blev det så. När pappa kom in på röda mattan brast han ut i gråt och tårarna trillade nerför kinderna när Niklas kramade om honom.

Niklas – som har två SM-guld, vunnit guldpucken, tagit tre VM-silver och ett VM-brons – höll efter tårarna från sonen ett känslomässigt tal innan tröjan hissades.

– Tack snälla för det varma välkomnandet. Jag blev faktiskt rörd när jag fick tillbaka min tröja – det var på tiden, skojade han.

Tröjan hissades till slut av sönerna Lias och Noah och när den närmade sig taket stod hela familjen i tårar.

För att sedan Lias skulle ladda om till match satte han sig på bänken och luktade på en burk med någon form av luktsalt eller ammoniak. Återstår att se om det hjälper.

Frölundas pensionerade tröjnummer 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM