Filip Forsberg gjorde hattrick på tio minuter

HOCKEY

NEW YORK. Filip Forsberg fullbordade ett hattrick i natt – men råkade också styra in ett fjärde mål i egen kasse på övertid.

Så det blev istället Calgarys svenske tvåmålsskytt Mikael Backlund som fick jubla till slut.

– Väldigt skönt. Särskilt som det var jag som satte igång Forsberg när han snodde pucken av mig innan han gjorde sitt första mål, säger ”Mickis” till Sportbladet efter 6–5-segern.

1 av 2 | Foto: AP
Filip Forsberg

Som så ofta tidigare den här säsongen fick publiken i Bridgestone Arena i Nashville se en riktig vilda västern-show när Calgary Flames kom på besök för ett streckdrama i natt.

Först gick gästerna upp i 4–1-ledning, men i andra vevade Filip Forsberg igång raketmotorn och gjorde tre mål på tre skott inom loppet av tio minuter. Och innan mittakten var över stod det plötsligt 5–4. I mitten av tredje kom Flames dock tillbaka och kvitterade – och så avgjorde Mark Giordano på övertid, via Hattrick-Filips ena skridsko.

– Ja, det svängde onekligen en del, säger Mikael Backlund när vi når honom efteråt.

”Jag som satte igång honom”

– Forsberg hade en hygglig andraperiod får man ju säga. Det kändes förstås lite tungt att vi tappade 4–1-ledning, men det var väldigt starkt av oss att komma tillbaka igen.

Den 27-årige västmanlänningen bidrog i hög grad själv till segern med två mål – inklusive kvitteringen i tredje perioden.

Inte lika fantastiskt som ett hat trick, men det var ändå han som fick jubla till sist...

– Ja, väldigt skönt. Särskilt som det var jag som satte igång Forsberg när han snodde pucken av mig innan han gjorde sitt första mål, fortsätter ”Mickis” med ett skratt.

”Frustrerande förlust”

– Jag tyckte inte jag spelade jättebra idag, men ibland ramlar puckarna in ändå och det ger en bra energikick. 

Forsberg är av mindre uppspelt efteråt – trots att han alltså kunde föra in både sjuttonde, artonde och nittonde målet för säsongen i protokollet och börjar få häng på Rickard Rakell i toppen av den svenska målligan.

– I morgon när man vaknar kanske man kan glädjas lite åt att vi fick en poäng fast vi låg under med 4–1 i andra perioden, men just nu känns det bara frustrerande att vi förlorade på det här sättet, säger han till Predators hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM