NHL-lagets fina hyllning: ”Otroligt”

Profilen tillbaka efter sjukdomen – då lyfte Dallas

HOCKEY

Dallas-stjärnan Jamie Benn avgjorde på övertid med sitt 4–3-mål mot Tampa Bay.

Men den som var kvällens riktiga hjälte och fick de största hyllningarna var tv-profilen Dave Strader som var tillbaka i kommentatorsbåset i American Airlines Center efter sin långa cancerkamp.

– Laget har gjort så många underbara saker för mig, men det de gjorde här var otroligt, säger Strader till SportsDay Dallas News.

Den välkände NHL-rösten var äntligen tillbaka på jobbet i natt efter 283 dagars frånvaro och kamp mot cancer i gallgången. Comebacken för 61-årige Dave Strader, numera på Fox Sports, uppmärksammades ordentligt i Nordamerika – och inte minst i Dallas hemmaarena förstås där han blivit en i gänget med spelarna genom åren. 

– Det var skönt att vara tillbaka och för första gången på länge tänkte jag inte under fyra timmar på sjukdomen, sa Strader efteråt.

Och Dallas, som haft en strulig säsong med mängder av tunga skador, tycktes upplyfta av att ha Strader tillbaka.

”Det är här han hör hemma”

Stars krigade till sig en 4–3-seger mot Tampa Bay på övertid – efter bland annat ett hattrick av franske Antoine Roussel – och efter avgörandet saluterade spelarna genom att åka fram nedanför Straders bås och höja sina klubbor samtidigt som publiken applåderade.

– Vi fick  leenden på våra läppar bara av att se honom, säger lagkaptenen Jamie Benn.

– Han har krigat hårt och uppenbarligen så förde han tur med sig till oss. Skönt att ha honom tillbaka där han hör hemma.

Tanken är att Strader nu ska kommentera de fyra kommande hemmamatcherna innan han återvänder till New York för fortsatt cellgiftsbehandling. 

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL