Sörensens första NHL-mål – San Jose vann

HOCKEY

Där satt den!

Marcus Sörensen har gjort sitt första NHL-mål.

Det blev matchavgörande när San Jose slog Vancouver med 3–1.

– Det var förmodligen min bästa match någonsin i NHL, säger Sörensen.

Foto: Reuters
Marcus Sörensen får jubla över karriärens första NHL-mål

Han fyller 25 år i april, men det är först nu Marcus Sörensen nått världens bästa ishockeyliga.

Den Södertälje-uppfostrade spelaren tog sig via succé i Djurgården och ett 20-tal landskamper sig vidare till San Jose.

Det har mest blivit spel i AHL-laget Barracuda, men på senare tid har han fått växla upp till de mer fruktade hajarna i NHL – fjolårets Stanley Cup-finalister.

På de tre första NHL-matcherna noterades Sörensen för en assist.

– Det är stor skillnad på att spela på den europeiska rinkarna mot att spela på den amerikanska storleken. Men så här långt har det gått bra, säger Sörensen till The Mercury News.

”Vilket snyggt mål”

I morse, svensk tid, kom det första målet.

Och snyggt var det.

Framspelad av Joel Ward och Tomas Hertl tog Sörensen emot pucken med skridskon, sparkade fram den till klubban och sköt direkt, via målvakten Ryan Miller, in pucken i mål.

2–1 till San Jose Sharks och publiken hemma i SAP Center jublade högt – liksom Sörensen själv och tv-kommentatorerna.

– Vilket snyggt första mål av Marcus Sörensen. Sharks fans kanske inte vetat vem han är, nu vet de det. Wow! ylade CSN:s kommentator Randy Hahn och fick medhåll av kollegan Jamie Baker.

– Jag försökte bara att spela tufft, få pucken på nät och hjälpa mina lagkamrater att skapa något offensivt. Det var förmodligen min bästa match någonsin i NHL och det känns bättre och bättre för varje match. Jag får mer förtroende, säger Sörensen.

Några minuter senare utökade Logan Couture till 3–1 och i den tredje perioden höll Sharks enkelt undan och vann med de siffrorna.

▪▪▪

Alex Burrows blev trejdad från Vancouver till Ottawa för ett par dagar sedan i utbyte mot Timrås junior Jonathan Dahlén.

I natt gjorde bröderna Sedins tidigare kedjekompis debut i den kanadensiska huvudstaden – och vilken succé det blev för 35-åringen.

Senators vann med 2–1 och Burrows noterades för båda målen – hans 10:e och 11:e för säsongen efter att ha gjort 9 för Canucks tidigare.

– Jag gillade sättet vi spelade på. Det finns många bra spelare här och om vi lirar på rätt sätt blir det succé, säger Burrows till AP.

Även Victor Stålberg, som gick från Carolina till Ottawa, debuterade för sin nya klubb. Stålberg hade två skott på mål och fick knappt tolv minuters speltid.

ARTIKELN HANDLAR OM