”Bäckis” är hetast i hela NHL

avEmilia Cederholm

HOCKEY

Succélaget vann igen – och succésvensken levererade igen.

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och en assist i 4–1 segern över Philadelphia Flyers. Nu är ”Bäckis” fyra i NHL:s poängliga.

– De senaste matcherna har jag inte skjutit så mycket, och det är något jag vill försöka göra. Skjuta mer och skapa fler chanser, säger Bäckström som kanske gör sitt livs säsong, till Washington Post.

Foto: AP / AllOverSport

Nicklas Bäckströms start på 2017 har varit magiskt.

Capitals-svensken har gjort 32 poäng (nio mål, 23 assist) på 22 matcher, vilket gör honom till den bäste poängplockaren i NHL just nu. Ingen annan spelare har levererat så bra sedan årsskiftet.

Stekhete Bäckström inledde målskyttet för Washington i bortamötet mot Philadephia Flyers i natt. Framspelad av Oshie och Ovechkin drog ”Bäckis” till med ett handledsskott och då hängde Michal Neuvirth inte med i Flyers-kassen.

– Jag vet inte hur han lyckas se hålen och hur han hittar lägena, säger Oshie till Washington Post om lagkamratens mål.

Toppar hela NHL

Två mål följde av Evgeny Kuznetsov innan Nicklas Bäckström passade fram till lagets fjärde av T.J Oshie som också blev det sista i 4–1-matchen.

Washington som förlorat två bortamatcher i rad fick en skön bortavinst och toppar alltjämt både Östra konferensen och har flest poäng i hela NHL. Capitals som åkte ut mot Pittsburgh i fjolårets slutspel kan vinna President’s Trophy för andra året i rad.

▪▪▪

I Florida tog Edmonton sin fjärde seger på fem matcher. Oscar Klefbom blev målskytt i matchen som slutade 4–3 till Oilers. Den målstarke värmlänningen ligger trea i skytteligan för backar i NHL.

▪▪▪

På tal om svenska målgörare. Föga förvånande så hittade Rickard Rakell nätet igen. 23-åringen är Sveriges bästa målskytt i NHL och satte sitt 23:e och 24:e mål när Anaheim slog Boston med 5–3.

ARTIKELN HANDLAR OM