Vinst - då kritiserar Frölunda domarna

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Arkivbild från tidigare match i kvartsfinalserien.
HOCKEY

GÖTEBORG. Reducerat i matchserien. Då sätter Joel Lundqvist press på domarna och medspelarna inför match sex.

– Det är klart att det skapar frustration när det är olika regelböcker från match till match, säger han.

Han får mothugg från Skellefteå.

– Det håller jag inte alls med om. Jag tycker att nivån var klar i dag också, säger Jimmie Ericsson.

Frölunda vann ”måstematchen” mot Skellefteå (4-1) och sköt upp sommarlovet i åtminstone en match till. Detta trots att göteborgarna fortsatte att spendera mycket tid i utvisningsbåset. Fyra utvisningar, plus en tiominuters på Pontus Widerström. Att jämföra med Skellefteås enda utvisning.

– Det ska inte behöva bli sån skillnad. Jag tycker det är tre-fyra solklara interference och trippings på dem och det är hela tiden ”nej, den såg jag inte” och ”han stod i vägen” och hej och hå. Jag tycker det är katastrof, säger Joel Lundqvist.

Han och Nicklas Lasu hade en lång diskussion med varsin domare efter den andra perioden.

– Det är situationer i varje period, senast i Skellefteå hade jag en handpåläggning som jag åkte ut för en holding. Och här… Jag sa till dem att skillnaden är stor, och då säger de att ”jamen, det var förra matchen”. Men ska vi byta regelbok från match till match då?

Men ni drar på er ett gäng utvisningar som känns rätt onödiga också?

– Några är klantiga, det är inget att snacka om. På måndag får vi utgå från att vi vet var nivån ligger och inte sätta oss i såna situationer med klubbor och annat. Vi ska inte hamna i 50-50-dueller där man riskerar att ta något. Vissa bitar går att städa bort, det gör det helt klart.

Skellefteås powerplay har varit strålande i den här kvartsfinalserien och fyra av målen har kommit i spel i numerärt överläge. Även i match fem var de nära.

– Men vi är inte lika brutala i avslutningslägena som vi varit tidigare. Vi skapar ju grymt mycket lägen, säger Jimmie Ericsson.

Joel Lundqvist tycker att domarna höjer och sänker nivån för vad som är tillåtet?

– Det håller jag inte alls med om. Jag tycker att det var en nivå i dag som i alla fall jag uppfattade som ganska klar. Likadant i förra matchen, så jag har inget att gnälla på domarna. Det är inte därför vi förlorar i dag.