Hetast i SHL – här tog det tvärstopp

HOCKEY

Trea i tabellen, fyra raka segrar och de har en av SHL:s hetaste kedjor.

Mycket är bra för HV71 – som i år vill bryta kvartfinalförbannelsen.

– Vi får försöka ändra på det där spöket, säger Lias Andersson.

1 av 2 | Foto: STEFAN PERSSON/BILDBYRÅN
Ponthus Westerholm och Pathrik Westerholm hade ingen rolig kväll.

HV71 har imponerat stort den senaste tiden och segern mot Brynäs var lagets fjärde raka. Precis som mot Skellefteå i fredags var det kedjan med Mattias Tedenby, Lias Andersson och Filip Sandberg som visade vägen. 

– Tidigare har det varit lite för slarvigt stundtals. De har överjobbat vissa lägen, men nu har de bitit sig fast och varit jättebra, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

På de två senaste matcherna har trion svarat för hela 14 poäng tillsammans.

– Vi har tänkt lite mycket offensivt innan och bara velat göra mål. Nu har vi en hög trea i anfallszon och tajtar till det bakåt, säger Lias Andersson, 18.

Och då har det lossnat framåt.

– Ja, det brukar bli så. Sköter man korten rätt bakåt brukar det komma framåt också, säger Andersson, som efter Brynäsmatchen har en ispåse både på vänsteraxeln och ett knä.

– Ingen fara. Det är värt det, säger 18-åringen.

”Ska sätta oss i bra sits”

Tack vare den senaste tidens segrar är HV71 nu uppe på tredje plats i tabellen, med endast fyra poäng upp till serieledaren Växjö, som dock har en match mindre spelad.

– Nu har vi fyra matcher där vi ska sätta oss i en bra sits inför slutspelet. Sedan ska vi försöka ta oss förbi kvartsfinalen, säger Lias Andersson.

HV71 och kvartsfinaler har inte varit någon bra kombination den senaste tiden. Sex år i rad har Jönköpingsklubben åkt ur i kvartsfinal.

– Vi får försöka ändra på det där spöket, Lias Andersson.

Vad talar för att HV71 tar sig långt i år?

– Vi har en bra lagmoral. Vi har spets framåt och trygghet bakåt. Nu har vi fått in (David) Ullström också, ytterligare en spelare som är bra framåt. Det kan ta oss långt, säger Andersson.

Snittade över fyra mål/match

För Brynäs bröts en fin svit.

Inför tisdagskvällen hade Gävle-laget åtta raka segrar och man hade på de matcherna gjort sanslösa 35 mål (alltså 4,38 mål per match).

Nu fick man lämna Kinnarps Arena med en nolla på jumbotronen.

ARTIKELN HANDLAR OM