Fullbordade skrällturnén: ”Vi är underskattade”

avPer Bjurman

NEW YORK. Har de slutligen vänt för Arizona Coyotes?

De fullbordade sin östkanadensiska ”sweep” med en 4-1-seger mot Toronto i natt.

– Det är såklart väldigt skönt att vi äntligen vinner lite och får mer självförtroende, säger Niklas Hjalmarsson till Sportbladet.

1 av 3 | Foto: Dan Hamilton / TT

Det var ingen som trodde att Coyotes skulle få särskilt mycket uträttat under sina långväga resa till östra Kanada.

Där huserar ju flera regelrätta ”contender” och själva slog de nyss deppigt NHL-rekord genom att bli första lag i historien att spela de inledande 20 matcherna utan att vinna en enda under ordinarie tid.

Men det blev mot alla odds rena eriksgatan i Quebec och Ontario.

”Vi är underskattade”

Först slog de Montreal i torsdags, följde upp med en övertidsseger mot Ottawa i lördags – och i natt lyckades de alltså slå självaste Toronto med 4-1.

– Ja, nej det var det kanske inte så många som hade föreställt. Men vi är nog lite underskattade efter vår start. Somliga tror kanske att det ska bli lätt mot oss och det får vi försöka utnyttja, säger Niklas Hjalmarsson på telefon från Toronto.

Han fortsätter: 

– Vi har absolut förlorat alldeles för många matcher, men ändå spelat rätt bra. Framförallt nu på slutet. Självklart är det väldigt skönt att vi äntligen vinner lite och får mer självförtroende

”Skönt att vara tillbaka”

Just ”Hammer” gjorde comeback efter den skada han ådrog sig i slutet av oktober, såg pigg och alert ut i backpar med landsmannen Oliver Ekman-Larsson och bidrog med en assist.

– Framförallt var det skönt att vara tillbaka, det är inget kul att sitta och dricka kaffe och titta när killarna sliter, säger han.

– Och jodå, för att vara första matchen på ett tag kändes det väl helt okej.

Tränaren hyllar Ekman–Larsson

”OEL” stod  för övrigt matchavgörande 2-1 i ett powerplay i slutet av andra perioden och får beröm av coachen Rick Toochet till klubbens hemsida efteråt.

– De senaste sju-åtta matcherna har Oliver verkligen tagit tag i det här, säger han.

– När han får pucken där i mitten och avlossar det där hårda handledsskottet med trafik framför kassen...det är hans specialitet. Han har gjort många mål på det viset.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM