SHL Svenska hockeyligan

Bergfors bröt sin måltorka när LHC besegrades

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Niclas Bergfors är tillbaka i målprotokollet.

Efter tolv mållösa matcher kom till slut säsongens första fullträff – och det startade Djurgårdens vändning mot Linköping.

– Vi viker inte ner oss, säger Bergfors efter straffsegern.

Niclas Bergfors, 31, slutade tvåa i den interna skytteligan förra säsongen med 14 fullträffar. I år har han inte varit lika effektiv. Inför matchen mot Linköping hade DIF-forwarden skjutit 45 skott på mål, flest i hela SHL tillsammans med Skellefteås Oscar Möller, men utan att lyckas sätta dit pucken. Han var dock nära i första perioden mot LHC, men stolpen var i vägen. I tredje perioden fick Bergfors till slut in pucken.

– Pucken ligger där och deras back räddar först. Men jag lyckas trycka in den. Skönt, säger Bergfors.

Nu slipper du frågor om när första målet ska komma.

– Så blir det. Det är som att stå och blåsa en bubbla, men den spricker aldrig. Det är jätteskönt, säger Bergfors.

Har du någon förklaring till att det dröjde så länge?

– En blandning av för dåliga skott, för tidiga skott och inte den där kylan kring mål. Sedan har det varit stolpar och puckar på mållinjen också. Men jag har varit med om det tidigare och det är inget nytt. Något jag lärt mig är att det bara är att kriga på, säger Bergfors.

Målet betydde 2-3 och lite senare i tredje perioden gjorde Jakob Lilja 3-3. Samme Lilja avgjorde sedan matchen i straffläggningen.

– Extremt skönt att vinna när man vänder så här. Vi viker inte ner oss och kommer tillbaka, säger Niclas Bergfors.

I och med segern bröt Djurgården Linköpings svit på åtta raka hemmasegrar, och redan på torsdag möts lagen igen.

– Kul. Det blir en extra spänning, för mycket av det vi gjorde i dag kommer att sitta i till nästa match. De kommer revanschsugna och vi kommer till vår hemmaborg. Det kommer att bli tajt och intensivt, säger Bergfors.