Jonsson avgjorde för Färjestad

HOCKEY

Tung förlust för Djurgården i kampen om en slutspelsplats

Inte ett mål på nästan ett år.

Men Robin Jonsson kunde inte valt ett bättre tillfälle att slå till igen.

Hans slagskott betydde 4–3, och gav Färjestad tre poäng hemma mot Djurgården.

– Det ser väl bättre ut med en etta i statistiken i alla fall, säger 23-åringen.

Den 31 mars 2006. Då gjorde Robin Jonsson senast mål i Färjestadströjan, i semifinalen mot HV 71.

Före tisdagens match hade försvarsspelaren, som i höstas debuterade i Tre Kronor, en nolla i målkolumnen efter 25 spelade matcher.

Men han valde sannerligen rätt tillfälle att hitta nätet igen.

– Riktigt skönt att få in den, ler Jonsson.

Matchen såg ut att gå mot förlängning efter att lagen följts åt under hela matchen. I de två första perioden var det gästerna Djurgården som tog ledningen och Färjestad som kvitterade.

Men i den sista perioden var det Färjestad som tog ledningen – och Djurgården som kvitterade. Det gav ställningen 3–3 när matchen led mot sitt slut.

Då fick Färjestad chansen i spel fem mot fyra. Och då gick det som så många gånger förr för elitseriens överlägset bästa lag i den spelformen.

Jonsson fick pucken från finländaren Esa Pirnes, och trots att djurgårdsmålvakten Teemu Lassila var på pucken med plockhandsken orkade han inte mota slagskottet som trillade ned bakom honom och in i mål.

Oavgjort mer rättvist

Ett oavgjort resultat kanske hade varit mer rättvist men Jonsson skäms inte direkt över att Färjestad roffade åt sig samtliga pinnar.

– Jag tycker alltid att det är rättvist när vi vinner, skrattar han.

– Men samtidigt spelade vi inte bra i dag, det var definitivt ingen höjdarmatch från vår sida.

Och Färjestadstränaren Tommy Samuelsson var inne på samma spår:

– Det kändes som att den här matchen kunde slutat med seger åt båda håll. Men slutligen var det väl vårt powerplay som avgjorde kontra deras. Vi gjorde tre mål, de två, sade Samuelsson och gav matchhjälten Robin Jonsson beröm.

– Han gör det riktigt bra, och jag tycker att han har varit riktigt bra och spelat på en konstant hög nivå sedan han kom tillbaka efter skadan, sade FBK-tränaren och syftade på den handskada som höll Jonsson borta från matchspel i över två månader.

För Djurgården var förlusten kännbar i jakten på en slutspelsplats. Trots att nyblivne landslagsmannen Fredrik Bremberg (ett mål och en assist) fortsätter att leverera föll stockholmarna.

– Jag tycker ändå att vi gör en bra arbetsinsats och spelar ett disciplinerat spel, sade tränaren Hans Särkijärvi.

Läs mer om kvällens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM