Skilsmässan ett faktum

HOCKEY

Leif Boork lämnar Brynäs helt

Nu är skilsmässsan mellan Brynäs IF och Leif Boork definitiv.

Tränarelegendaren slutar helt i Brynäs från och med den 1 november 2007.

– Jag tycker att det varit en hederlig diskussion och en hederlig överenskommelse, säger Leif Boork till Sportbladet.se.

I måndags kom formsvaga Brynäs med beskedet att Leif Boork får gå från posten som huvudtränare. Och klubben och ”Boorken” hade kommit överens om det i samförstånd. Nu meddelar Brynäs att ledningen tillsammans med Leif Boork diskuterat hans eventuella fortsättning i föreningen, och den överenskommelse som träffats innebär att Leif Boork slutar helt i Brynäs från den 1 november 2007.

Får inte träna

Leif Boork vill inte gå in på vad överenskommelsen innebär för honom ekonomiskt.

– Jag har inga kommentarer till de ekonomiska detaljerna, säger han.

Överenskommelsen innehåller några klausuler: "Leif Boork får inte arbeta för någon annan Elitserieklubb fram till den 1 maj 2007. Han får inte heller arbeta som krönikör, eller motsvarande, för någon tidnings- eller webbredaktion som har till uppgift att bevaka Elitserien och Brynäs IF. Under Elitseriens seriespel kan han inte heller ta något arbete som expertkommentator i tv eller radio. Något som han dock är fri att göra under slutspelet”, skriver Brynäs i pressmeddelandet.

Oklar framtid

– Jag får inte ta några andra jobb i elitserien och det upplever jag som rimligt. Det skulle se underligt ut med trovärdigheten om man ena dagen står i Brynäs bås och känner till allt som händer där och nästa dag står i ett annat bås, säger Leif Boork.

– När det gäller att vara sportkommentator är det samma sak, det är en trovärdighetsfråga från min och klubbens sida, säger han.

När det gäller framtiden i övrigt är Boork förtegen:

– Jag vill inte kommentera det just nu, säger han.

Kan du tänka dig att träna i utlandet?

– Jag vill inte kommentera det.

ARTIKELN HANDLAR OM