Månsson stängs av två matcher

HOCKEY

Skällde ut domaren – nu straffas Brynäs stjärna

Brynäs-forwarden Mathias Månsson skällde ut domaren.

Nu stängs han av i två matcher.

Månsson ska dessutom betala 5 000 kronor i böter.

Foto: Mathias månsson,

Det var i slutsekunderna av matchen Brynäs-Luleå (1–3) 20 december som Månsson reagerade på ett domslut av Niklas Persson.

Han anmäldes till disciplinnämnden för att ”strax före slutsignalen i matchen vid två tillfällen efter varandra uttalat sig på ett otillbörligt sätt till domaren Niklas Persson samt därefter slagit sin klubba i plexiglaset vid upprepade tillfällen. Enligt anmälan hade Månsson också agerat hotfullt och aggressivt”.

Månsson nekar till att han agerat hotfullt och aggresivt och hänvisar till att det var en situation i en viktig match.

Månsson har dock har bett om ursäkt för det inträffade.

Disciplinnämnden skriver att ”Mathias Månsson vid två tillfällen gjort uttalanden till domaren som klart är över gränsen för vad som inte är tillåtet. Han har vidare förstärkt det olämpliga beteendet genom att slå med klubban i plexiglaset upprepade gånger. Beteendet är inte ursäktligt. Mathias Månsson bör därför ådömas avstängning i en match utöver den automatiska avstängningen”.

Månsson missar nu Brynäs bortamatcher mot Frölunda (i morgon) och Modo (söndag) och därmed får nye tränaren Olof Östblom hitta en ny kedjekamrat till Janne Hauhtanen och Daniel Widing, kedjan som varit Brynäs kanske bästa enhet de senaste matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM