Patrick Roy anklagad för misshandel

HOCKEY

Ska ha slagit ägare under juniormatch

NHL-legendaren Patrick Roy är i blåsväder. Den forne Montréal- och Coloradomålvakten anklagas för att ha misshandlat motståndarlagets ägare i samband med en match i den kanadensiska juniorligan QMJHL.

Foto: Patrick Roy.

Incidenten ska ha tagit plats efter ett möte mellan Patrick Roys Québec Remparts och Chicoutimi Sagueneens i fredags.

Roy, som numera är ägare och coach för Remparts i Québec Major Junior Hockey League (QMJHL), har polisanmälts för att ha gått till handgripligheter mot motståndarlagets ägare.

Det var när ett femtiotal Chicoutimi-fans hindrade Roys spelare från att stiga på sin buss som den fyrfaldige Stanley Cup-vinnaren ska ha ilsknat till, skriver Canadian Press.

Exakt vad som hände är fortfarande under utredning. Polisen ska fortsätta att intervjua vittnen innan man förhör målvaktslegendaren i nästa vecka.

Patrick Roy lade plockhandsken på hyllan efter 18 år i NHL 2003. I november valdes han in i Hockey Hall of Fame. Bortsett från sina Stanley Cup-ringar hann Roy bli NHL:s vinstrikaste målvakt genom tiderna under sin fantastiska karriär.

Även karriären som coach har börjat på bästa sätt för 41-åringen. I våras ledde han Québec Remparts till seger i Memorial Cup, det kanadensiska juniormästerskapet.

Se även:

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL