Skrällaget Nyköping vann toppmöte

HOCKEY

5–3 i mötet mot Skellefteå

Nyköping fortsätter att skrälla i superallsvenskan.

Det blev seger med 5–3 i toppmötet mot Skellefteå och laget klev upp på kvalserieplats då Rögle samtidigt förlorade.

Nyköping tippades som ett bottenlag i superallsvenskan av de flesta experter.

Men spelarna har inte lyssnat på experterna utan i stället tagit seger efter seger. På söndagen var det elitserieaspiranten Skellefteå som fick stryk. Nyköping tog greppet om matchen direkt och gjorde 2–0 i den första perioden efter mål av Daniel Karlsson och Daniel Back.

Daniel Back slog till på nytt och avgjorde matchen med 1.52 kvar att spela genom att skjuta 5–3 i tom kasse. Det var en snabb replik på en reducering från Skellefteå genom Pär Mikaelsson 32 sekunder dessförinnan. Back gjorde sammanlagt fyra poäng, två mål och två assist.

Nyköping ligger tvåa i tabellen med 17 poäng, två bakom ledande Leksand. Trean Rögle har 15 poäng och Skellefteå är nu fyra poäng från en kvalserieplats. Laget har hittills varit en stor besvikelse och har bara en seger på de fem senaste matcherna.

Leksand dominerade stort mot Oskarshamn men vann först efter förlängning med 3–2 trots 49–19 i skott. Niklas Persson avgjorde med 35 sekunder kvar att spela i numerärt överläge.

Bofors vann hemmamötet med Rögle med 2–1 efter två mål i mittenperioden. Björn Eriksson sköt segermålet efter att först ha spelat fram Oscar Steen till 1–1.

Hammarby vann bottenmötet mot Björklöven med 6–1 och lämnade över sistaplatsen till Umeålaget. Båda lagen har sex poäng upp till play off-strecket.

Sportbladet - TT