Rosén firade 500 med mål och seger

HOCKEY

Snacka om perfekt jubileum.

Robert Rosén firade 500 matcher i Växjötröjan med att sänka Linköping – och skjuta tre nya poäng till serieledarna.

– Välregisserat, säger Växjöstjärnan.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

När Växjö besegrade Linköping på hemmaplan handlade mycket om Robert Rosén. Han hyllades inför matchen eftersom 30-åringen nu står noterad för 500 matcher i Växjötröjan.

– Häftigt, och jättehedrande, både från klubbens och fansens sida. Fansen visar återigen sitt stora hjärta. Sedan är det otroligt roligt för egen del att vara först till 500 matcher, säger Rosén.

Och hur firade Rosén sitt jubileum? Jo, genom att göra det matchavgörande 2-0-målet i Växjös 3-1-seger.

– Perfekt kväll. Vinst och mål en lördagskväll. Välregisserat, säger Rosén och skrattar.

Segern innebär att Växjö utökar sin redan överlägsna ledning i SHL-tabellen. Smålänningarna har nu hela 16 poäng ner till tvåan Djurgården, som dock har en match mindre spelad.

– Det är en stor ledning och ett tecken på att vi har spelat bra under hela säsongen. Vi måste försöka se varje dag som ett tillfälle i processen att bli bättre, för vi ska vara som bäst längre fram.

– Man får ligga på varandra och se till att alla ger fullt, både på och vid sidan av isen, och det är  ännu viktigare när man leder. Nu är det lite upp till bevis för alla individer att fortsätta vara noggranna, säger Rosén.

Förra säsongen vann Växjö grundserien, en poäng för HV71, men det tog ändå stopp redan i kvartsfinalen – och Rosén och hoppas att laget har lärt sig något från fjolåret.

– Kanske var det ett kvitto på att det hade gått lite för bra och vi trodde det skulle lösa sig. Absolut att det är en lärdom att ta med sig. Även om vi leder serien är det bara tuffa matcher i slutspelet och vi måste vara beredda att skita ner oss. Då är det tillbaka till grunderna och på med arbetskläderna, säger Rosén.