”Vi vill inte ha spelare som filmar”

Brynäs tog snabb revansch på Djurgården – tränare Sjödin kommenterade turbulensen runt Clark

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs körde över Djurgården med 4–1 

Sedan var Tommy Sjödin tydlig med vad han tycker om turbulensen runt Kevin Clark: 

– Vi vill inte ha spelare som åker runt och filmar, säger Brynästränaren. 

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäsforwarden Kevin Clark har varit inblandad i två uppmärksammade händelser senaste tiden där han anklagats för att ha förstärkt/filmat.

Efter en situation mot Djurgården i torsdags bötfälldes kanadensaren för filmning.

– Jag gick ut och försvarade Kevin första gången (mot Luleå). Jag tycker att klubban är uppe runt öronen, klart man reagerar på det. Sedan om han förstärker eller inte…, men jag är inte för att folk ska filma, säger Tommy Sjödin.

”Han får sitt straff”

Men det som hände på Hovet i torsdags, då Clark föll enkelt i en situation och senare bötfälldes för, är Sjödin inte lika förstående till.

– Han får sitt straff för filmning och jag står inte bakom filmning, det är inget jag tycker tillhör. Däremot tycker jag inte det är ett problem i svensk hockey. Jag har pratat med många domare och ingen tycker att det är något problem.

Kan det bli ett problem?

– De tre år jag har varit med har jag inte sett sådana tendenser. Men pratar man mycket om det kan det bli ett problem

Är det inte viktigt att belysa när det händer?

– Jag menar, nu får han (Clark) ett straff för det men det var länge sedan jag hörde att någon fick böter. Det har inte varit så mycket senaste åren. Och jag vet inte om det skrevs så mycket om det för några år sedan när folk fick böter. Man fick sitt straff och så var det bra med det.

”Drar ingen fördel”

Sjödin menar också att filmningar tvärtom missgynnar den enskilda spelaren och det egna laget: 

– När man filmar drar man ju ingen fördel på sikt. I slutändan är domarna mer vaksamma åt andra hållet och man får inte med sig utvisningar man egentligen ska ha.

Har du pratat med Clark om det som har hänt?

– Ja, vi pratade i bussen efter matchen i torsdags, sedan vad vi säger tycker jag kan stanna där. Men vi vill inte ha spelare som åker runt och filmar, säger Tommy Sjödin.

ARTIKELN HANDLAR OM