Dahléns sköna besked efter derbysegern

avSimon Norberg

Jonathan Dahlén och hans Timrå besegrade Modo med 2–0 i ”surströmmingsderbyt” efter ett sent avgörande.

Men några minuter senare kom ett ännu bättre besked.

– Bara en idiot utan hjärta skulle inte stanna här i Timrå, säger Jonathan Dahlén till C More.

Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Jonathan Dahlén hade en strulig sommar och drabbades av körtelfeber på Vancouvers träningscamp, tappade fem kilon och bestämde sig då för att vända hemåt.

Trots att 20-åringen missade säsongsinledningen så toppar han både poäng- och målligan i hockeyallsvenskan. Succén har inte gått obemärkt förbi och Dahlén har under hela hösten omgärdats av flyttrykten.

– Det är rykten hit och dit. Jag har tidigare varit på väg till Schweiz och innan dess en massa andra ställen som jag själv inte hade en aning om, har han tidigare sagt till Sportbladet.

Har bestämt sig

I kvällens möte med Modo i surströmmingsderbyt var Dahlén på isen när Jacob Olofsson satte matchens första mål med 2.33 kvar att spela av matchen och med sekunden kvar satte Didrik Strömberg 2–0 och sköt därmed Timrå ett steg närmare SHL-kval i ett möte som annars var ganska tillknäppt och chansfattigt.

– Det var en tilltrasslad situation och såg den gick in. Jag blev hur glad som helst och det var välförtjänt också, säger Dahlén till C More.

Men det alla väntat på är vilket besked Jonathan Dahlén kommer lämna om framtiden.

”Gjort så mycket för Timrå”

Supertalangen har nämligen deklarerat att han efter derbymatchen skulle ge ett besked för var han ska spela resten av säsongen. Något säsongsbesked kom inte, men Dahlén stannar åtminstone så länge laget har chans att nå SHL.

– Jag tänker just nu att bara en idiot utan hjärta skulle inte stanna här i Timrå och jag är ingen idiot utan hjärta så jag stannar. Jag ser att vi har en rimlig chans att nå SHL-kval och så länge vi har det så ska jag ingenstans, säger han till C More.

Timrås sportchef Kent Norberg var förstås nöjd med beskedet.

– Jättekul att Jonathan stannar. Han ringde mig igår (torsdag) och berättade vad han skulle göra. Jag är glad så länge han är kvar här. Han har redan gjort så enormt mycket för Timrå, säger han till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM