”Jag kommer att få kritik för allt”

Forsberg om nya uppdraget, JVM och Alex Schulmans kritik

avEmil K Lagnelius, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN OCH JIMMY WIXTRÖM
Peter Forsberg gillar entusiasmen som Juniorkronorna visade.

Peter Forsberg är beredd på kritik inför uppdraget som expert under vinter-OS i Sydkorea.

Något 44-åringen om inte annat blivit förvarnad om efter den senaste veckans intensiva JVM-debatt.

– Jag tror att jag kommer att få kritik för allt, vad som än händer så är det alltid någon som är kritisk, säger Forsberg till Sportbladet.

Svensk ishockey har den senaste veckan debatterat såväl pressen på spelarna i junior-VM som journalisternas intensiva bevakning av den nyligen avslutade juniorturneringen. Bakgrunden är utlåtandet från nöjesprofilen Alex Schulman som i en krönika i Expressen riktar kritik mot såväl JVM-svenskarnas tårar efter finalförlusten mot Kanada som tv-experten Niklas Wikegårds behandling av mästerskapet.

”Det är inte spelarnas fel att de gråter, det är ju vårt fel. Alla förväntningar som vi byggt upp. Hur kunde vi missförstå det här så till den grad? Hur kunde vi tro att det var så viktigt?” skriver Schulman bland annat.

”Hoppas jag blir omtyckt av folket”

Krönikan har väckt starka känslor och kritiseras bland annat av förre stormålvakten Mikael Tellqvist i Sportbladets podcast Hockeystudion. En debatt som inte heller gått Peter Forsberg förbi.

Om en knapp månad är det han, Sveriges kanske bäste ishockeyspelare genom alla tider, som ska ta sig an Niklas Wikegårds roll och agera expert i Discoverys sändningar från OS.

– Jag hoppas att jag blir omtyckt av folket. Jag tror att jag kommer få kritik för allt, vad som än händer så är det alltid någon som är kritisk. Nu läste jag Schulman häromdagen som skrev att det var för stor press och att man haussade JVM-spelarna för mycket, säger Forsberg till Sportbladet.

”Jag hade inte kastat medaljen”

Du läste Schulmans krönika, vad var din reaktion?

– Jag vet inte om jag håller med Schulman. Man kan absolut inte skylla på spelarna som är med. När jag spelade var det inte lika stort. På något sätt det är entusiasmen hos killarna som gör det så populärt.

Hade du likt Lias Andersson slängt upp silvermedaljen på läktaren?

– Nej, jag har två JVM-silver och de har jag kvar. Samtidigt gillar jag att han och övriga killarna är där för att vinna. Man ska komma ihåg att det är unga killar, jag gjorde också konstiga saker i den åldern.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM