Duon förlorad för LHC en säsong till

HOCKEY

Weinhandl och Mårtensson stannar i Ryssland

Tony Mårtensson har utnyttjat en klausul i sitt avtal med LHC och förlänger kontraktet med ryska SKA St Petersburg en säsong till.

Nu avslöjar klubbdirektören Mike Helber att även Mattias Weinhandl är förlorad nästa säsong.

– Vi har informerat agenten och klubben hur mycket pengar vi förväntar oss och jag tror definitivt att det blir så nu när Tony är överens, säger Mike Helber.

Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl.

SKA St Petersburg skriver på sin hemsida att klubben förlängt låneavtalet med LHC för Tony Mårtensson en säsong till. Något Linköpings klubbdirektör Mike Helber inte är informerad om när Sportbladet når honom.

– Jag visste att det var på gång men det är du som berättar att det är klart för mig. Tony har en rättighet i sitt kontrakt som gör att han bestämmer helt själv samtidigt som han har ett antal villkor som han måste leva upp till mot Linköping HC. Men vi har ingen rätt att stoppa detta utan kan bara förvänta oss att samma summa ska tillfalla LHC. Vi ska bara få ett kontrakt nu som visar det, säger Helber.

Även Weinhandl stannar

Helber säger dessutom att även Mattias Weinhandl är förlorad för LHC. Linköping har skickat sina krav till SKA och allt tyder på att affären kommer att gå igenom.

– Vi har informerat agenten och klubben hur mycket pengar vi förväntas oss och jag tror definitivt att det blir så nu när Tony är överens. Då blir det Mattias också, säger Mike Helber.

Hur ser ni på situationen?

– Det är tråkigt att inte kunna ha dem i Linköping men å andra sidan är det en jättebra lösning för LHC utifrån det faktum att de här killarna har fått fantastiska erbjudanden i Ryssland och vill spela där. Jag är glad att vi kan göra den här överenskommelsen som är bra för alla parter på olika sätt.

ARTIKELN HANDLAR OM