Skellefteå upp i serieledning

HOCKEY

Modo var i desperat behov av trepoängaren – men det var Skellefteå som tog den.

Efter 4–1-segern på hemmaplan tog Skellefteå också över ledningen i elitserien.

– Vi hoppas kunna stanna där, sade tränaren Anders Forsberg.

Det mesta rullar på åt rätt håll nu för tränarrookien Forsberg och hans manskap. Segern var Skellefteås sjunde raka hemma och läget inför slutspelet kunde inte vara bättre.

– Vi har fyra bra femmor plus några spelare till. Dessutom två bra målvakter. Det blir tajt men målsättningen är att vi ska gå på hela vägen in, sade Skellefteås tränare, som verkar ha en outsinlig källa av unga backar att ösa ur. Den här gången imponerade 19-årige Johan Alm vid sidan av David Rundblad i förstafemman.

– Han var jättebra även om han håller pucken lite för länge ibland. Men har man ett bra verktyg vill man förstås använda det, sade Anders Forsberg.

Om Forsberg kan njuta av situationen är det desto mera bekymmersamt för kollegan Challe Berglund i Modo.

Kvalserien rycker allt närmare trots att man minsann kämpade och slet i den här matchen. Kanske var man ändå lite väl optimistiska.

Ett Modo i poängnöd förväntades spela tillknäppt men bjöd i stället upp till rena hockeyrocken. Det var full fart och tunga smällar åt båda hållen som gällde – men det var hemmalaget som stod för effektiviteten framför mål.

Modos optimistiska spel var rena drömscenariot för ett väloljat Skellefteå som gång på gång kunde vända spelet i giftiga kontringar.

– Vi hade pratat om en hel del saker före matchen och inledde bra. Men när de trycker fast oss och gör 1–0 blir vi små och stillastående, sade Challe Berglund.

Skelleftås kontringar hade han varnat för. Ändå var både 2–0 (Erik Forssell), 3–0 (Yared Hagos) och 4–1 (Anders Söderberg) rena kontringsmål.

– Amatörmässigt av oss. När Skellefteå får komma flygande genom mittzonen är de sjukt bra, sade Berglund.

Chansen till slutspel finns kvar för Modo. Fast efter fem förluster på de sex senaste matcherna är oddsen för att det i stället ska bli möten med Växjö och Örebro i kvalserien inte längre särskilt höga.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM