Buss på hemmaplan ett segerrecept för FBK

Av: Daniel Grefve

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Färjestads annorlunda uppladdning lyckad

Färjestad är seriens bästa bortalag.

Men på hemmaplan är de ett av de sämsta lagen.

Men nu har de kanske hittat ett segerrecept: Åka buss till hemmamatcherna.

Det gav i alla fall en seger mot Luleå.

Färjestad har varit väldigt svårslaget när de har spelat utanför Karlstad denna säsong.

Men hemma i Värmland har det gått betydligt sämre. Inför kvällens omgång var bara elitseriens jumbo Timrå och nästjumbon AIK sämre på hemmaplan.

Åka buss går bra

Men i kväll visade Färjestad, som bara hade vunnit 10 av 21 hemmamatcher inför kvällens, att de kanske har hittat ett segerrecept: att åka buss till hemmamatcherna.

Efter gårdagens bortamatch mot AIK stannade de nämligen kvar i 08-land för att bo på hotell. Först efter lunch satte de sig i bussen för att åka de 28 milen till Karlstad. De kom fram till Löfbergs Lila Arena bara två timmar innan matchstart.

– Eftersom vi spelar två dagar i rad är det ett perfekt läge att göra den här grejen. Nu får vi på ett naturligt sätt chansen att prova på den här varianten, sade tränaren Tommy Samuelsson till Sportbladet i går.

FBK stabilt

Hur det fungerade? Alldeles utmärkt.

Färjestad vann med 2–0 mot Luleå, vilket var lagets första trepoängare på hemmaplan på över en månad. Den senaste var på annandag juls utomhusmatch mot Frölunda. Segern var inte solklar, men inte heller orättvis. Laget spelade stabilt och släppte till få riktigt heta lägen även om Luleå under stora delar av matchen hade ett stort puckinnehav. Vinsten var Färjestads tredje raka.

För Luleå är det tyngre just nu. Höstens stora elitseriedominant har nu tappat sin topp 4-placering och är nu "bara" femma i tabellen. På sina 14 senaste matcher har de bara tagit tre poäng en gång.

– Ibland studsar det emot och det gör det för oss för tillfället, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist till Canal Plus.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN