Lundqvist utbytt efter enkla mål

Foto: Tungt, Lundqvist.
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist hade en tung kväll i New York Rangers hemmaderby mot New Jersey i natt.

Han släppte in tre inte helt omöjliga skott av tolv möjliga och blev sedan utbytt.

– Om vi ska vinna några matcher är det givet att jag måste spela bättre, säger han besviket efter 3–2-förlusten.

Nej, det var inte direkt som att pånyttfödda New Jersey Devils pepprade New York Rangers svenske målvaktsstjärna med skott på Madison Square Garden.

Och det behövdes inte heller.

Av de tolv de fick iväg gick tre in – och även om det handlade om kvalitetsskott hade en Lundqvist i normalt slag tagit dem.

Efter det tredje, inprickat av Brian Rolston femton minuter in i andra perioden, blev han också utbytt mot Martin Biron.

– Om vi ska vinna några hockeymatcher är det givet att jag måste spela bättre. Jag är mycket besviken, säger han tyst efteråt och fortsätter:

– De senaste matcherna har jag inte sett alltför mycket action och såna gånger händer det att man försöker för mycket. De kommande dagarna får jag se till att jobba hårt på träningarna.

Devils upp från jumboplatsen

Rangers lyckades under slutet av matchen närma sig ärkerivalen från andra sidan Hudson-floden, men nådde inte riktigt fram.

Därmed lämnar Devils jumboplatsen i tabellen – för första gången på hela säsongen.

– Det är som natt och dag sedan (Jacques) Lemaire kom in som tränare. Nu har vi en som står vid rodret och bestämmer vad vi ska göra. Tidigare var det ingen ordning alls, säger backen Henrik Tallinder.

Det är dock fortfarande 18 poäng upp till slutspelsstrecket.

– Ja, och det är ju för mycket. Även om vi vinner så vinner vi ju lagen framför oss också, säger ”Hanky Tank” med en uppgiven axelryckning.

– Man kan ju inte låta bli att tänka på vad som hänt om Lemaire tränat oss från början. Egentligen är ju det här laget inte så dåligt som det verkade i början av säsongen. Men nu får vi spela för äran.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL