Hockey

”Liljewall är min mardröm”

Av: 

Jonas Gustavsson

HOCKEY

Elitserielaget tappade poäng igen

Christopher Liljewall blev den store matchvinnaren för Rögle mot Modo då han stänkte in sina samtliga tre straffar och såg till att Rögle plockade hem bonuspoängen.

- Han är min mardröm, säger Modotränaren Challe Berglund.

Rögles Christopher Liljewall fick chansen i den tredje straffomgången och fintade snyggt innan han lade in pucken mellan benen på Tuomas Tarkki.

Sedan gjorde han ytterligare två mål och när Kristian Forsberg sedan missade sitt försök mot Jonas Fransson så var saken klar. Rögle vann med 2-1 och bärgade bonuspoängen.

Vann skotten klart

- Christopher Liljewall är lite av en mardröm för mig, säger Modotränaren Challe Berglund och skakar på huvudet.

- Han gjorde fyra poäng för Rögle i sin elitseriedebut mot Timrå där jag var tränare. Jag tror inte Tom Wandell hittat ner från läktaren ännu efter uppvisningen som Liljwall hade i den matchen, skrockar Berglund.

Modo vann skotten klart, 45-25, men hade förtvivlat svårt att göra mål, precis som mot Växjö senast. Niklas Sundströms tidiga 1-0 i power play stod sig länge innan Simon Olsson kunde kvittera i den sista perioden.

”Jag är inte nöjd”

Modo tryckte på men förmådde inte avgöra matchen.

- Vi kom ut i sista perioden och pumpade på för att få tvåan, men sedan tittade vi lite för mycket på puck när de fick in kvitteringen, och mer behövs inte för att de ska näta, säger Berglund.

- Sedan är förlängning och straffar som det är. Jag är inte nöjd, speciellt inte med spelet i power play, men man måste också berömma Rögle.

Trots poängtappet är Modo alltjämt trea i kvalserien.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!