HV: Vi ska vara glada...

HOCKEY

AIK pressade mästarna – men föll ändå

AIK har det väldigt tungt just nu.

Laget pressade regerande mästarna HV71 på bortaplan men föll ändå med uddamålet.

– Vi ska vara glada att vi bara släppte in ett mål, säger HV71:s tränare Janne Karlsson till Canal Plus.

AIK kan halka ner på kvalspelsplats efter ytterligare en förlust. Det var kanske inte någon skräll att regerande mästaren HV71 skulle bli en för svår uppgift på bortaplan men sanningen är att AIK förtjänade en poäng.

”De gjorde det bra”

– De gjorde det bra, satte tryck och vi stod på hälarna. Vi ska vara glada att vi bara släppte in ett mål, sade HV-tränaren Janne Karlsson efter den andra perioden.

Då var ställningen 2-1 till HV71 efter en upprullning av Fredrik Bremberg, Teemu Laine och Chris Beech till 2-0 innan AIK satt en sen reducering i perioden. Victor Fasth var i vanlig ordning stabil i målet men AIK har fortsatt svårt att göra mål.

”För dåliga passningar”

– Det är klart att vi vill göra mer än något mål per match. Men det är bara kämpa på, tillslut måste det komma, säger Dick Tärnström.

Chanserna fanns men efter en ny mållös period slutade matchen med seger för HV. Detta trots full kalabalik de sista sekunderna när AIK skickade upp allt folk framför mål i jakt på en kvittering.

– Det var mer tur än skicklighet och gällde bara att få ut grejerna, säger HV:s matchhjälte Andreas Andersson som fick chansen i målet istället för Daniel Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM