Uträknade – nu har de slagläge

HOCKEY

Fördel Sundsvall i bottenstriden

Bottenstriden i allsvenskan tätnar.

Och just nu är det fördel Sundsvall, det lag som alla räknade ut inför säsongen, som vann nyckelmatchen mot Troja/Ljungby med 5-2.

Sundsvall, laget som ingen trodde på inför säsongen eftersom klubben sent fick besked om att man fick stanna kvar i serien, håller på att spela sig kvar i allsvenskan.

Laget besegrade besegrade bottenkollegan Troja/Ljungby med 5-2 på hemmaplan, och det trots att Troja fick en drömstart på matchen med ett 1-0-mål redan efter 40 sekunder inslaget av lagkaptenen Daniel Håkansson.

Sundsvalls förstakedja vände dock på matchen. Niklas Zetterström slog in 1-1-pucken i power play, assisterad av kedjekamraterna Oscar Johansson och Daniel Olsson. Johansson gjorde sedan 2-1, assisterad av Zetterström och Olsson.

Fem poäng före Troja

Viktiga 3-1 kom sedan i numrärt underläge genom Dennis Bozic. Gustaf Thorell slog en öppnande passning till backen som fri med Tommi Saatosari inte gjorde något misstag.

Segersiffrorna rann sedan iväg till 5-2 i den sista perioden.

Segern för Sundsvall, i kombination med att Tingsryd föll mot Rögle, innebär att laget klättrade över det negativa kvalstrecket. Laget är fem poäng före Troja och två poäng före Tingsryd.

ARTIKELN HANDLAR OM