Titta – superkedjan trivs med Färjestad: ”Passar oss bättre”

HOCKEY

Lehtonen & co gillar finalmotståndet

LULEÅ/STOCKHOLM. De har kritiserats under slutspelet.

Men Skellefteås superkedja har öst in poäng mot Färjestad.

– Förhoppningsvis ska vi göra det i finalen också, säger finländaren Mikko Lehtonen.

Trots att Joakim Lindström ligger i topp av slutspelets poängliga och även Mikko Lehtonen ligger högt upp har Skellefteås förstakedja stundtals varit ifrågasatt under slutspelet.

”Viktigt med vila”

Skador är en orsak till att trion inte har varit lika het som i grundserien.

– Det finns väl vissa anledningar till att vi inte spelat ihop hela slutspelet, men det ser ljusare ut på den fronten också, säger Fredrik Warg.

– Det är viktigt för oss att få ett par dagars vila nu och läka de skadorna, säger Lehtonen.

Fem matcher – 17 poäng

Men redan på tisdag väntar Färjestad i SM-finalen, ett lag som Lehtonen, Lindström och Warg trivts alldeles ypperligt mot under säsongen.

På lagens fem möten i grundserien svarade trion för 17 poäng.

– Ja, vi har faktiskt just pratat om det. Jag tror att Färjestad nästan passar oss bättre än Luleå, säger Mikko Lehtonen.

Varför?

– Vi har helt enkelt var it riktigt framgångsrika mot dem. Förhoppningsvis är vi det i finalen också.

Fredrik Warg:

– Jag kan bara svara för mig personligen och jag tycker att det är sjukt roligt att spela mot Färjestad. Man får tuffa smällar och ger tuffa smällar samtidigt som det är riktigt skön hockey.

”Skickliga spelare”

Färjestads backklippa Sanny Lindström säger att han inte har tänkt speciellt mycket på att hans lag haft stora problem mot Skellefteås förstakedja.

– Men de har gjort en kanonsäsong och varit jätte, jätte bra mot oss. Det var ett tag i grundserien som de var väldigt heta, säger Lindström.

De kommande dagarna kommer Färjestad att snacka igenom hur de ska möta Skellefteås förstakedja.

– Med alla skickliga spelare gäller det att ligga nära och inte ge dem något utrymme. Ju mer tid de får desto bättre blir de.

Går det att provocera dem?

– Nja, Jocke Lindström har tagit många utvisningar och har mycket känslor i sitt spel. Men Lindström är lite som Peter Forsberg – när han är lite förbannad och smågrinig är han som bäst, säger Sanny Lindström.

ARTIKELN HANDLAR OM