Släppte in alla mål – med en man mer

HOCKEY

Serieledaren Frölundas osannolika PP-fiasko

Ett mål på två perioder trots 52 skott mot Frölundas kasse.

Då drog Skellefteå på sig två utvisningar och avgjorde matchen med tre mål i numerärt underläge mot serieledaren.

– Vi tappar ödmjukhet där. Det känns oerhört tungt, säger tränaren Kenta Johansson i Canal Plus.

Frölunda ledde elitserien inför bortamatchen mot Skellefteå men väl uppe i norr var det hemmalaget som dominerade fullständigt. Målvakten Frederik Andersen hade en av sina svettigaste kvällar på länge när han motade 49 (!) skott. Men ett osannolikt power play-fiasko kostade ändå Frölunda alla poäng.

Alla mål med en man mindre

Lee Goren hade gjort 1-0 för Skellefteå, med en man mindre på isen, i den första perioden. I den tredje akten fortsatte Frölundas pinsamma PP-uppvisning.

Laget ledde med 2-1 när Pierre-Edouard Bellemare tilläts både kvittera och göra 3-2 när Frölunda hade en man mer på isen. Det sista målet kom efter slarv av Christian Bäckman offensivt varpå göteborgslaget fortsatte slarva med pucken när de väl vunnit tillbaka den i egen zon.

”Vad är det som händer?”

Bellemare tog vara på det, drog en back och rundade Andersen innan han lade in det matchavgörande målet.

– Det är helt otroligt. Vad är det som händer? Men tur att det gick in. Det är bara härligt, säger Bellemare.

Skellefteå vann skotten med 52-14 och segern var rättvis. Frölundas tränare var ändå riktigt besviken – inte minst på grund av fiaskot i power play.

– Vi tappar ödmjukhet där. Vi går upp och gör 2-1 men det går inte att vinna matchen när vi släpper det där och blir så nonchalanta. Det känns oerhört tungt, säger tränaren Kenta Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM