Brynäs krislösning – tar in ’boforsare’

HOCKEY

”Gyllene tillfälle för oss att titta närmare på Emil”

Brynäs befinner i kris och sportchef Stefan Bengtzén har sagt att han vill ha mer ”boforsare” i laget.

Nu lånar man målvakten Emil Kruse.

– För att säkra upp bakom Starkbaum, säger Bengtzén.

Efter 0-4 mot Växjö i tisdags trillade Brynäs ner på kvalplats.

Efteråt var fansens vrede stor och sportchef Stefan Bengtzén talade ut om krisen i en lång intervju med Sportbladet. Då gick han till attack mot sin företrädare Michael Sundlöv och menade att laget är felbyggt.

– Jag kan ifrågasätta hur man satt ihop det här laget, sa Bengtzen.

På frågan vad som behöver förändras svarade han:

– Det finns många unga killar i laget och jag försöker i stället att skapa de där karaktärerna av dem. Göra de unga grabbarna lite mer besvärliga, trashtalkiga, lite mer "boforsare" som man brukar säga.

”Intressant målvakt”

Och nu plockar Brynäs – hör och häpna – in en spelare från just BIK Karlskoga. Det är målvakten Emil Kruse som lånas in för att täcka upp för skadade backup-duon Jonas Johansson och Felix Sandström.

– Vi gör detta för att säkra upp bakom Starkbaum och för att ge Jonas och Felix tid att rehabilitera sig, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF. Inlåningen är först och främst ett par veckor och sedan får vi se om det blir någon förlängning och hur läget ser ut då, säger Bengtzén till Brynäs hemsida och fortsätter:

– Detta är ett gyllene tillfälle för oss att titta närmare på Emil som är en väldigt intressant målvakt och även för Emil som får visa upp sig i en SHL-klubb, avslutar Stefan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF