Vilket lag håller man på i Ö-vik, Fridolin...?

Foto: Miljöpartiets språkrör fick sina sportkunskaper testade.
HOCKEY

Från vilken stad kommer egentligen hockeylaget Brynäs IF och vilket lag håller man på i Örnsköldsvik?

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin förefaller inte veta det.

”Fridolin vet att Löfven är ångermanlänning. Att L har sommarstuga i Övik. Vilket hockeylag är hans? BRYNÄS!!! Svarar GF. Först Bildt o nu GF”, skriver Damkronornas förbundskapten Leif Boork på Twitter.

Det var under gårdagens utfrågning i SVT som Gustav Fridolin, 31, fick svara på några frågor om Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven, 57, som han kan komma att regera ihop med om de rödgröna vinner valet.

Första frågan var om Fridolin vet var Löfvens sommarstuga ligger. Fridolin gissade rätt på Ångermanland, men kunde inte säga exakt var i landskapet.

Rätt svar är Örnsköldsvik.

”Gått bananas”

Några sekunder senare fick Fridolin frågan vilket hockeylag Löfven håller på. S-ledaren har tidigare skyltat tydligt med att favoritlaget är Modo.

– Den här ska man ju kunna..., sa Fridolin.

SVT:s programledare: Du är väl lite idrottsintresserad?

– Ja, det är jag. Men det är inte alltid man pratar idrott lika stressat. Oftast sitter man i en liten annan miljö. Men kan det vara Brynäs...?

Brynäs är som bekant från Gävle. Gustav Fridolins svar fick flera hockeyintresserade att reagera kraftigt i sociala medier:

”Fridolin har i TV påstått att Löfven håller på Brynäs. Mitt twitterflöde har gått bananas”, skriver Per Hägglund, sportchef på Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

”Ta omvägen förbi Norge”

”BRYNÄS? Löfven är från Ångermanland, har stuga i Ö-vik och du säger BRYNÄS! Ett tips, Fridolin: Ta omvägen förbi Norge när du ska till Umeå”, skriver Anders Rönmark, politisk redaktör på samma tidningar som Hägglund.

Damkronornas förbundskapten Leif Boork, som varit tränare i både Modo och Brynäs, skriver:

”Fridolin vet att Löfven är ångermanlänning. Att L har sommarstuga i Övik. Vilket hockeylag är hans? BRYNÄS!!! Svarar GF. Först Bildt o nu GF”.

ARTIKELN HANDLAR OM