”Bäckis” hjälpte ”Ovie” spränga 40-målsvallen

HOCKEY

Fyra nya poäng av Washington Capitals drömduo

NEW YORK. Efter tre raka förluster för Washington vaknade firma Ovetjkin & Bäckström till i natt igen.

Herrarna stod för sammanlagt fyra poäng mot Toronto och delar nu förstaplatsen i poängligan med ytterligare några stjärnor.

– Vi har spelat lite dåligt på slutet, så det sköna var att vi kunde komma tillbaka och göra en bra match, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 4-0-segern.

Washington Capitals har sett lite loja ut senaste veckan, men efter tre raka förluster och ett par trejder verkar det som att huvudstadsstjärnorna vaknat till och insett att det fortfarande är allvar i grundserien.

För i natt gick de på knock och nollade Toronto Maple Leafs hemma i Verizon Center.

– Vi har spelat lite dåligt i de senaste matcherna, så det var skönt att vi kunde komma tillbaka och göra en så här pass bra match, säger Nicklas Bäckström när vi når honom efteråt.

– Det var lite mer skärpa idag. Samtidigt ska vi väl erkänna att Toronto kanske inte riktigt var på hugget.

”Ovie” sprängde 40-målsvall

Det var däremot ”Bäckis” själv – för att inte tala om hans radarpartner Alex Ovetjkin.

Den ryske superstjärnan gjorde två mål – och har därmed, som förste spelare i år, sprängt 40-målsvallen – och på det ena hade Nicklas assist. Sedan stod ”Ovie” för assisten på ett mål signerat Marcus Johansson också.

Det betyder att båda Washington-stjärnorna nu har 65 poäng – och delar förstaplatsen i poängligan med Philadelphias Jakub Voracek och New York Islanders John Tavares.

– Det viktiga är att vi börjar vinna igen. Det är fortfarande väldigt viktiga poäng som står på spel, säger ”Bäckis”.

Capitals har de senaste dygnen gjort två större trejder och stärkt laget med backen Tim Gleason (från Carolina) och forwarden Curtis Glenncross (från Calgary)

Bra, tror Nicklas Bäckström.

Trejd ”del av yrket”

– Ja, vi får mer bredd i truppen men blir nog också lite tuffare. Det här är spelare som kan ta för sig rätt bra, säger han.

– Vi får väl se om det blir mer, det märks hur som helst att den här dagen är här nu. Det blir lite oroligt och man kan väl tänka sig att det inte är så jättekul för de som det talas mycket om, men det är en del av yrket.

”Bäckis” själv behöver inte oroa sig.

Man byter inte bort ettan i poängligan.

Henrik Sedin prickade in sitt fjortonde mål för säsongen i en sällsamt svängig match mellan Vancouver och St Louis i natt.

Blues tog ledningen med 2-0, men Canucks kom tillbaka och hade sex minuter in i slutperioden ledningen med 5-2. Gästerna fick dock till en förnämlig forcering sista tolv minuterna och hade hastigt och lustigt kvitterat innan slutsignalen gick.

Tillställningen avgjordes till sist på straffar och då var hemmalaget obönhörligt och satte de tre första försöken.

ARTIKELN HANDLAR OM