Division 1-tränaren kan ta över Leksand

HOCKEY

Förre ikonen tillfrågad: "Vi har haft kontakt"

Markus Åkerblom, 45, kan ta över Leksand.

Östersundtränaren bekräftar att han haft kontakt med klubben om rollen som sportchef.

– Jobbet är utsatt, men samtidigt lockande, säger han till dt.se.

Efter att Östersunds division 1-säsong tog slut i helgen så har Markus Åkerblom kommenterat ryktena om att ta över som sportchef i Leksand.

– Vi har haft kontakt. Jobbet är utsatt, men samtidigt lockande, säger Markus Åkerblom till Dalarnas Tidning.

Åkerblom spelade för Leksand på 90-talet och gjorde totalt runt 600 matcher för föreningen och kan nu alltså återvända som sportchef. I så fall skulle han ersätta nuvarande sportchefen Tore Jobs som ersatte Tommy Salo tidigare under säsongen. Leksand har dock tidigare bekräftat att anställningen av Jobs bara är tillfällig.

”Ställs inför tuffa utmaningar”

"Vi söker en långsiktig lösning, men ingen av de kandidater som vi förhandlar med kan börja med så kort varsel som vi önskar",  skrev Leksands VD Kjell Kruse i pressmeddelandet i februari när anställningen av Jobs var klar.

Tränar division 1-lag

Åkerblom har under säsongen haft rollen som sportchef och tränare i division 1-laget Östersund och berättar för DT att han haft fler förfrågningar efter att säsongen slutade för deras del mot Huddinge i play off. 

– Som både spelare, och nu ledare, har det varit viktigt för mig att söka utmaningar. Det ligger i själva tävlingsfilosofin. Den som blir ny sportchef i Leksand ställs onekligen inför just tuffa utmaningar, säger Åkerblom.

ARTIKELN HANDLAR OM