Carl Hagelin

”Roligaste matchen på hela säsongen”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Rangers vann vilt derby

NEW YORK. De låg under med både 2-0, 3-1 och 5-3.

Men New York Rangers kom tillbaka, fick sin revansch på Islanders och vann det bästa derbyt på decennier med 6-5.

– Det var nog roligaste matchen på hela säsongen och självfallet känns det bra att vi kunde komma tillbaka och slå dem. Nu har vi mentalt övertag ifall vi ses i slutspelet, säger Carl Hagelin till Sportbladet.

New York Islanders har ”ägt” ärkerivalen från Manhattan hela säsongen och vid ett flertal tillfällen såg det ut som att de skulle läxa upp Blåskjortorna även i nattens uppgörelse i Nassau Coliseum.

De gjorde mål redan efter elva sekunder (!) och hade sedan tvåmålsledningar vid tre tillfällen.

Men Rangers kom hela tiden tillbaka och 15.28 in i terdje perioden prickade backen Kevin Klein in det som skulle visa sig bli den avgörande 6-5-pucken.

– Ja, vi hade en dålig inledning, men den här gången bara bestämde vi oss för att komma tillbaka, säger Carl Hagelin när vi når honom under resan tillbaka längs Long Island Expressway efter matchen.

”Bästa på hela året”

– Tredje perioden kan vara den bästa på hela året för vår del. Men det blev ju också lite så att lagen bara körde ett tag.

Jotack, det handlade om det mest sprakande derbyt på flera decennier – och antagligen den mest underhållande matchen under hela årets NHL-säsong, komplett med sammanlagt 85 skott, ständig kalabalik runt kassarna och stämning som fick den gamla ladan ute på Long Island att likna en bluesklubb i Mississippi en särskilt vild lördagskväll i Muddy Waters ungdom.

– Den var väldigt rolig att spela också, roligast på hela säsongen förmodligen, fortsätter ”Hagge”.

”Mentalt övertag”

– Allra bäst är det förstås att vi kan komma tillbaka och slå dem. Nu har vi mentalt mentalt övertag ifall vi ses i slutspelet. De vet att vi kan komma tillbaka och spela den här sortens hockey i alla lägen.

Resten av världen bara hoppas att det sker.

En playoff-serie mellan Rangers och Islanders framstår efter nattens vilda västern-show som rena drömmen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Carl Hagelin

New York Islanders

New York Rangers

NHL