”Det hade kunnat gå riktigt illa”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

LULEÅ Örebros Henrik Löwdahl bentacklade Luleå-backen Marcus Oskarsson - som blev liggandes på isen i smärtor.

Men det blev ingen utvisning. Och då går tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson till attack mot domarna.

- Det hade kunnat gå riktigt illa, säger han.

Tre minuter och 25 sekunder in i den andra perioden åkte Luleå-backen Marcus Oskarsson på matchens värsta smäll. Örebros Henrik Löwdahl tacklade honom med benet och det ledde till att Oskarsson blev liggandes i smärtor på isen i över en minut.

Men det blev ingen utvisning. Och nu går Luleå Hockey-tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson till attack mot domarna.

- Jag tycker att det är en bentackling. De tycker inte att det är det. Det är klart att jag blir upprörd när jag inte tycker att de gör en bra bedömning. Det var synd och det är bara tur att Marcus kan fortsätta spela. Det hade kunnat gå riktigt illa, säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

”Ingen intention att göra det”

Örebro-forwarden Henrik Löwdahl säger själv att han inte var ute efter att göra en bentackling.

- Jag har ingen intention av att göra det. Jag sträcker mig efter pucken och jag vet inte om han hoppar. Det är sånt som händer, säger Henrik Löwdahl.

■ ■ ■

Matchen då? Jo, Luleå Hockey tog tidigt ledningen med 1-0 genom Jonathan Granström - men sedan fallerade allt. Och backen Marcus Fagerudd sågade sitt lag rejält efter 1-3-förlusten.

- Vad fan ska man säga? Vi gör en pissmatch. Tio första minuterna är bra och vi tokdominerar. Sen faller vi ihop totalt och börjar kasta puckar omkring oss. Det såg inte bra ut, säger Marcus Fagerudd.

Max Wiik-Lindvall

Publicerad: