Svenske målvakten förlänger med Ottawa

HOCKEY

Treårsavtal för Lehner

Robin Lehner förlänger med Ottawa.

Det nya kontraktet ger honom motsvarande 46 miljoner kr för tre år.

– Vi spenderade mycket tid den här sommaren för att försöka få till ett långt avtal, säger han enligt Senators webbplats.

Målvakten Robin Lehner, 23, draftades av Ottawa i andrarundan 2009. Han gjorde sin NHL-debut två år därpå och har därefter varvat spel i AHL med ströinhopp i Ottawa Senators.

Men den gångna säsongen fick Lehner större förtroende. Efter 36 matcher med Senators i NHL kan den svenske målvakten nu glädja sig åt ett nytt kontrakt med klubben.

Ottawa gick ut med nyheten på sin webbplats under torsdagen.

– Jag är väldigt glad att det är klart. Det har varit en lång sommar. Jag har varit angelägen att få det klart och känna mig som en del av laget igen, säger han till kanadensiska medier enligt Ottawas webbplats.

Löneförhöjning

Det nya avtalet är treårigt och värt totalt motsvarande 46 miljoner kronor – ett rejält lönelyft jämfört med det rookiekontrakt Lehner skrev på som 19-åring.

– Vi spenderade, ärligt talat, mycket tid den här sommaren för att försöka få till ett långt avtal. Det blev ett treårigt kontrakt som jag är väldigt nöjd med. De ville ha mig i Ottawa och från min sida har jag försökt få fram att Ottawa är stället jag vill vara på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL