NHL

”Jag kommer inte att ta vilket bud som helst”

HOCKEY

Kontraktet har gått ut - nu hoppas Zäta på rejält lönelyft

Henrik Zetterbergs kontrakt med Detroit Red Wings har löpt ut.

Nu hoppas svensk hockeys nya fixstjärna på ett rejält lönelyft.

– Jag kommer inte att ta vilket bud som helst. Pavel Datsiuk hade 1,2 miljoner dollar när han skrev sitt första kontrakt efter rookiekontraktet. Jag hoppas på något liknande, även om han gjorde fler mål än jag, säger Zetterberg.

Henrik Zetterberg i Detroit-tröjan.

Henrik Zetterberg i Detroit-tröjan.

Henrik Zetterbergs kontrakt med Detroit har löpt ut och den spelskicklige forwarden står just nu utan något nytt avtal att ta ställning till.

— Jag visste ju om att kontraktet gick ut efter den här säsongen, så det kommer inte som någon chock. Det är bara att vänta och se. Vi får ju inte förhandla så länge lockouten pågår, säger Zetterberg till Sundsvalls-Tidning.

En öppning i NHL-konflikten innebär dock att det är fritt fram att sätta sig vid förhandlingsbordet igen – och nu kan Zäta, som under åren i NHL höjt sitt marknadsvärde rejält, räkna med ett avsevärt bättre kontrakt.

På grund av att Timrå-spelaren draftades relativt sent1999 (i sjunde rundan som nummer 210 totalt) motsvarar inte det första kontraktet hans aktuella stjärnstatus.

25 miljoner för tre år

Avtalet som tecknades 1999 var, enligt Sundsvalls-Tidning, med dåvarande dollarkurs värt 25 miljoner kronor för tre år, varav fem miljoner delades ut som så kallas ”signing bonus”.

I fjol skulle ”Zäta” ha tjänat 4,8 miljoner om året, pengar han gick mist om på grund av NHL-lockouten.

Nu uppger Zetterberg att han ”så fort som möjligt” ska skriva på för Timrå – och att de förväntade förhandlingarna med Detroit kan dra ut på tiden, vilket i så fall öppnar för en ny elitseriesäsong.

— Om jag inte kommer överens med Detroit så är det klart att den chansen finns. Men målet är ju att spela med Detroit så fort som möjligt.

Målet är också att skriva ett liknade avtal som Pavel Datsiuk – vilket skulle innebära runt 8,8 miljoner i årslön.

Hemma i Sundsvall har Zetterberg redan börjat försäsongsträna.

— Jag började träna igen den här veckan och kommer att köra vissa pass tillsammans med Timrå IK.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL