”Skönt att vara igång igen”

HOCKEY

Norrena nöjd efter OS

Linköpings målvakt Fredrik Norrena kom direkt från OS-spel till Mora. Väl där spelade han matchhjältens roll.

– Skönt att komma i gång, men jag har bra distans till finalförlusten i OS och bra minne från turneringen, sade Norrena.

Samtidigt gav Mora Linköping riktigt fin hjälp, Peter Smrek styrde otagbart in Linköpings avgörande 3–1-mål. LHC vann till slut med 5–1.

Mora var på jakt för att säkra en plats i slutspelet. Hemmaspelarna dominerade första perioden spelmässigt, vann skotten med 14–4 och flertalet av dessa var riktigt bra avslutningar.

Felet för hemmalaget var att Fredrik Norrena konserverat sin OS-form. I Turin spelade Norrena två matcher för Finland och höll nollan i båda. Mot Mora tvingades han visserligen släppa en puck bakom sig, men då hade LHC redan ett fast grepp om matchen.

– Jag är nöjd med min insats, jag gjorde det jag skulle göra. Det var inget svårt beslut att spela när coachen frågade mig. Det är av Linköping jag får min lön och när jag är fräsch så spelar jag gärna, sade Norrena.

Vackert självmål

Linköpings mål kom i ett psykologiskt viktigt läge av matchen. När Mora i första perioden spelat fem mot tre i två minuter utan att göra mål tog Linköping ledningen med en spelare mindre på isen, Tony Mårtensson var distinkt i sitt friläge mot Daniel Sperrle i hemmamålet.

Linköpings andra mål kom i numerärt överläge, sedan Mora varit för många spelare på isen. Och när Mora väl lyckats överlista Norrena och slutat hänga med sina huvuden gjorde hemmabacken Peter Smrek ett riktigt snyggt självmål.

Linköpings Tomas Johansson skickade iväg ett löst skott som skulle gått utanför med rejäl marginal – då satte Smrek klubban till och styrde in pucken bakom en maktlös Sperrle. Efter det målet var matchen helt avgjord.

”Kan gå långt”

För Norrena kan säsongen avslutas med guld även om det ”bara” blev silver i OS, en medalj som han med några dagars distans verkade nöjd med.

– Eftersom jag inte spelade OS-finalen kan jag inte vara så besviken. Det finns ingen anledning att glömma OS-turneringen, jag har fina minnen därifrån, sade Norrena.

– Visst kan vi gå långt i SM-slutspelet också, men då måste vi få lite bättre ordning på vårt spel. I dag tog vi tre poäng och det var målet även om inte spelet var glänsande, fortsatte han.

Sune Karlsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM