Hersley sparkad: ”Sverige omöjligt”

HOCKEY

KHL-klubb bryter kontraktet – utesluter spel i SHL

Patrik Hersley får sparken från KHL-klubben Lokomotiv Jaroslavl.

Men landslagbacken stoppas från spel i SHL.

– På grund av skatterna går det inte helt enkelt, säger Hersley enligt hockeysverige.se.

Svenske landslagsbacken Patrik Hersley, 30, är klubblös.

Efter två och en halv säsong i KHL, varav ett och ett halvt år med Lokomotiv Jaroslavl, har den förre Leksandsbacken nu fått sitt kontrakt brutet efter bara sju matcher den här säsongen.

– Jag vill inte säga för mycket, skylla på något eller hitta på ursäkter. Man kan väl säga att jag och tränaren inte hade riktigt samma uppfattning om situationen. Det var inga dispyter och jag vet hur det fungerar här borta, säger Hersley enligt hockeysverige.se.

”Måste betala 50 procent i skatt”

Men Hersley utesluter spel i Sverige.

30-åringen stoppas av ekonomiska skäl.

– På grund av skatterna går det inte helt enkelt. Jag tror att jag måste betala 50 procent i skatt på allt det jag har tjänat. Det tar ifrån en del av meningen varför jag åkte hit. Sverige är ingenting som jag tittar på först och främst, säger Hersley.

I stället väntar troligen spel i någon annan del av Europa även om backen har fått ett erbjudande om att åka över till ett NHL-camp.

– Samtidigt är jag 30 år. Jag känner att det hade varit jättekul och hjärtat säger nästan ”ja, jag åker och provar”, men hjärnan säger att jag vet hur det funkar där borta med politik och platser som är öppna. Så det känns långsökt att åka över dit.

ARTIKELN HANDLAR OM