Känslosamt i Malmö efter hyllningarna till Oliver Mattsson

HOCKEY

För drygt fem månader sedan drabbades Jesper Mattssons son Oliver av en hjärnblödning.

I sin kamp mot sjukdomen har han fått stort stöd av många idrottsstjärnor.

I dag hyllades Oliver med stående ovationer i Malmö arena.

Den 28 september drabbades Malmö Redhawks assisterande tränare Jesper Mattssons son Oliver drabbades av en hjärnblödning och Mattsson tog en timeout från jobbet.

– Från den 28 september fram till nu, när värdena har börjat bli bättre, har det nästan varit tortyr. Det är min känsla. Man vet inte om sakerna funkar. På Niva (neurointensiva vårdavdelningen) så ville man bara höra hans röst igen. Oliver hade inga blodplättar när han fick sin hjärnblödning. Läkarna räddade livet på honom den natten, sa Jesper Mattsson till Sportbladet efter comebacken i båset för en dryg vecka sedan.

Stående ovationer

I samband med Olivers sjukdom drog hans farfar Bengt igång en kampanj för att få fler donatorer till Tobiasregistret, det svenska registret för blodstamsceller.

Kampanjen har gått bra och många av SHL-klubbarna har deltagit i den.

I dag, i samband med Redhawks hemmamatch mot Färjestad, delades diplom ut till lagens båda lagkaptener och speakern förkunnade att kampanjen lyckats i och med att 10 827 nya personer gått med i registret.

Som avslutning äntrade Oliver Mattsson isen tillsammans med sin bror Elliott för att göra en symboliskt tekning – till stående ovationer från publiken i Malmö arena.

En känslosam pappa Jesper vittnade allt båset.

1 av 2 | Foto: C More
ARTIKELN HANDLAR OM