Ny förlust för nollat Frölunda

Frölundas formsvacka fortsätter. Laget har inte tagit en fullpoängare på sex matcher nu, och på fredagen lyckades man inte ens göra mål.

HV71 vann på hemmaplan med 4–0.

Frölunda kom till spel mot HV71 med bara en seger på de senaste fem matcherna, och förlust med hela 2–6 i onsdags mot AIK.

Fredagens elitseriematch i Jönköping visade inga tecken på att göteborgarna är på väg att bryta sin dåliga trend.

– Det finns ingen anledning att titta för mycket bakåt. Nu är vi lediga, så det är bara att ladda om och se det nya året som en nystart, sade Frölundas andretränare Christian Lechtaler.

Frölunda slarvade i försvarsspelet och hade varken fart eller fantasi i anfallen. Och när målchanserna kom fanns ingen skärpa framför mål.

– Vi gör för många och för stora misstag, och dessutom tar vi flera onödiga utvisningar. Rejäla utvisningar i viktiga lägen måste man acceptera, men nu är det för mycket tripping, hakning och sådant, sade Lechtaler.

Komfortabelt för HV

HV71 spelade enkelt och effektivt, och kunde till slut vinna komfortabelt med 4–0. Det var första trepoängaren på hemmaplan sedan början av november.

Jönköpingslaget har haft fasligt svårt med målskyttet på sistone. På de senaste tre matcherna inför mötet med Frölunda gjorde HV71 bara ett enda mål.

Men nu lossnade det alltså lite.

– Under uppehållet jobbade killarna mycket med målskyttet, så det var skönt att det blev lite utdelning idag, sade målvakten Daniel Larsson efter matchen.

Norrmannen Morten Ask löste upp knutarna redan efter tre minuter med sitt allra första mål för HV71.

Finska målskyttar

Finländarna Jukka Voutilainen och Jesse Joensuu fyllde på med 2–0 och 3–0 i andra perioden, och då var matchen avgjord.

– Frölunda skapade en del, men det kändes som att vi hade bra kontroll. Frölunda är kanske inte lika bra i försvarsspelet som under början av säsongen, men offensivt känns de fortfarande vassa, sade Larsson.

HV-målvakten gjorde en stabil match. Mest minnesvärda räddningen kom på ett skott från Fredrik Pettersson i början av matchen.

– Det var precis efter vårt 1–0-mål. Jag fick kasta mig i sidled och fick precis upp plocken. Det är en sån räddning som gör att motståndarna tappar energi, sade Larsson.

Nollan var Larssons första för säsongen.

– Den satt långt inne. Det har varit nära tidigare, men det har alltid ramlat in nåt mål. Nu slipade vi mycket på returtekniker och puckkontroll under uppehållet, och formen är bra. Det känns jättebra att få avsluta året med en nolla, sade HV-målvakten.

Staffan Runemo/TT

ARTIKELN HANDLAR OM